1 milyar dolarlık saadet zinciri: ‘Kontes’ vurgunu… Aşkım Kapışmak da gözaltındaydı

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ankara merkezli 21 ilde ‘Smart Trade Coin’ adlı sözde kripto varlık alım/satım platformu üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlenen organize suç örgütüne operasyon düzenlendi. Yüksek kazanç vaadiyle uluslararası saadet zinciri oluşturduğu tespit edilen şebekenin bu yöntemle 1 milyar dolarlık vurgun gerçekleştirildiği belirlendi.

3 BİN ŞÜPHELİ TEK TEK İNCELENDİ

Takvim gazetesinde yer alan habere göre, vatandaştan vurgun yapmak amacıyla kurulan ‘Smart Trade Coin’ uluslararası saadet zincirinin detaylarına ulaşıldı. Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Smart Trade Coin’ üzerinden vurgun gerçekleştiren organize suç örgütünü mercek altına aldı. Siber polisinin 2 yıl süren soruşturmasında ilk olarak belirlenen 3 bin şüpheli üzerinde yapılan detaylı çalışması sonucunda 127 kişilik ana kadro ortaya çıkarıldı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü yürüttüğü soruşturma hakkında; Ticaret Bakanlığı, MASAK, Gelir İdaresi Başkanlığı ve bankalara bilgi geçti. Aralarında yazar Aşkım Kapışmak ve eski hakem Bülent Demirlek’in de olduğu 118 kişi gözaltına alındı.

KAPIŞMAK SERBEST KALDI

Aşkım Kapışmak, adli kontrolle serbest bırakıdığını duyurarak, sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. 47 kişi ise tutuklandı.

Kapışmak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Kamuoyu,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Siber Göz-42 operasyonu kapsamında hakkımda yapılan gözaltı işlemi sonrasında bugün (03/06/2024 tarihinde) adli kontrolle serbest bırakılmış bulunmaktayım.

Daha önce 31.05.2024 tarihinde yapmış olduğum kamuoyu duyurusunda da belirttiğim üzere; hayatım boyunca hiçbir suç ve organizasyonu içerisinde yer almadığım gibi tüm hayatımı yazdığım kitaplar ve motivasyon konuşmalarından kazanmaktayım.

Söz konusu gözaltı işleminin sebebi de medyada yer aldığı ve kamuoyunun da böylece malumu olduğu üzere; yıllar önce sadece tek bir kez motivasyon konuşmacısı olarak katıldığım sayısız şirketten bir tanesinin, bilmemin mümkün olmadığı, faaliyetlerinden ibarettir.Türk adaletine olan sonsuz inancımla, tekrardan ilgi ve desteğiniz için teşekkür eder, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle selamlarımı iletirim.

Kamuoyuna saygılarımla”

Daha sonra bir video yayınlayan ünlü isim “Tüm sevenlerime ve takipçilerime selamlar olsun. Binlerce mesaj gelmiş inanılmaz mutluyum. Cevap vermeye başladım. Bu 4 günlük süreçte o sevgiyi inanılmaz hissettim. Her birinize çok teşekkür ederim. Türk adaletine sonsuz güveniyorum. Bu 4 günlük süreçteki deneyimlerimi kendi içimde içselleştirdim. Yüzler firmayla çalışıyorum, dünyanın birçok ülkesinde seminerlerle sizlerle buluştum. Serbest kaldım, adaletin tecellisine çok güvendiğim için mutluyum. İyi ki varsınız. İnsanı ayakta tutan şey gerçekten sevgiymiş” dedi.

KOPYA SİSTEM

Yurt dışındaki bir saadet zincirinden uyarlanan ve 4 yılda 40 bin kişiden toplam 1 milyar dolar vurgun yapan ‘Smart Trade Coin’ adlı saadet zincirinin yabancı bir ülkeye satıldığı da ortaya çıktı. Örgüt lideri Çiğdem Karaca ile FIFA kokartlı eski hakem Bülent Demirlek’in, sistemin kapanmasının ardından yeni bir oluşuma gittikleri anlaşıldı. Demirlek’in Karaca’nın projelerinde beyin takımında yer aldığı iddia edildi.

KİTAP ÖN YAZISI DİKKAT ÇEKTİ

“Sandalyenin Arkası” isimli bir kitabı bulunan Karaca, kitabının tüm gelirini de Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışladığını iddia etti. Söz konusu kitabın ön yazısında bulunan “Hayat bana bonkör davrandı diyemem. Çoğu zaman tırnaklarımla kazıya kazıya başarmam gerekti bir şeyleri. Kolay olmadı. Olmasını da beklemedim. Bir düsturum vardı: Bulunduğum noktaya değil; hedeflerime, varmak istediğim yere odaklandım. Her zaman daha ileri nasıl gidebileceğimi, daha iyi bir konuma nasıl gelebileceğimi hesapladım. Çalıştım, didindim bu uğurda. Gecemi gündüzüme kattım. Şansım yaver gitmediği zaman sabrettim. Kader ufak sürprizlerle çaldı bazen kapımı, isyan etmek yerine şükrettim. Bilmediğim bir yolda, cesaretle ilerledim durmadan.” sözleri ise dikkat çekti.

MERKEZ ANTALYA, SİSTEM 2017 YILINDA İŞE BAŞLIYOR

Yapılan vurgunun başındaki isim Çiğdem Karaca’nın merkez olarak Antalya’yı tercih ettiği öğrenildi. Karaca, “OCEANS” isimli ekibinin sürekli lüks otellerde pahalı eğitimler verdikleri ve güven telkin ederek sisteme yatırımcı çektikleri belirtiliyor.

İHRAÇ ETMİŞLER

Örgütün, 127 kişilik kadrosunu koruyarak “Sterakk” adlı bir projeyle kripto borsasına girdiği ve 6 bin üye sayısına ulaştığı saptandı. Tanıtım programlarında Demirlek’in yer aldığı ve “Zarar etme olasılığınız yok” gibi sözlerle insanları ikna etmeye çalıştığı hatırlatıldı. Suçtan elde edilen 1 milyar Türk lirası değerinde 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına el konulmasını sağladı. Karaca’nın yurtiçi ve yurt dışında villa ve oteller aldığı iddiası da ortaya atıldı. Kuşadası’ndaki villası objektiflere takıldı.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Örgütün sistemi, 2017-2021 yılında aktif şekilde kullandıkları tespit edildi. Smart Trade Coin sistemine dahil olacak kişiler için paket sistemi getirdikleri ve aylık yüzde 30 kazanç vaadinde bulundukları belirlendi. Söz konusu paketleri alan yatırımcılara “Sistem bir robot yazılımla çalışıyor. Robot 7/24 sizin adınıza çalışıyor. Yatırdığınız para, kripto para piyasasında değerlendiriliyor. Sizin adınıza alım-satım yapılıyor” denilerek garanti verildiği öğrenildi. Para aktarılacak olan kişilere ise; 3’üncü şahıslar üzerine açılan banka hesapları gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx