15 yıllık diyaliz tedavisi organ nakliyle sona erdi

Kahramanmaraş’ta Diyaliz Tedavisi Gören Hastaya Böbrek Nakli Yapıldı

Kahramanmaraş’ta 15 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 46 yaşındaki Yılmaz Abacı, bir genç kızın beyin ölümü sonucu bağışlanan böbreğiyle sağlığına kavuştu.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan ve 2010’da böbreklerinin iflas ettiğini öğrenen Abacı, o tarihten itibaren haftada üç gün diyaliz tedavisi almak zorunda kaldı.

18 yaşındaki genç kızın trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşince, bağışlanan böbreği başarılı bir şekilde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde nakledildi.

“Hayatım Tamamen Değişecek”

Nakil sonrasında sağlığına kavuşan Abacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirterek, 15 yıldır sabırla tedavisini sürdürdüğünü dile getirdi.

Abacı, nakil sürecini anlatırken, “Nakil için hastaneye davet edildiğimde çok sevindim ama ümidim azdı. Sırada dört kişi vardık. ‘Allah’tan ümit kesilmez’ diyerek sabırla bekledik. Çok şükür gerçekleşti, şimdi iyiyim, hayatım tamamen değişecek. Eşim, kardeşlerim ve tüm ailem çok mutlu oldu.” dedi.

Nakil sonrasında kendisini daha özgür hissettiğini ve sağlıklı bir yaşam sürmeyi umut ettiğini belirten Abacı, eşinin de hastalıkla mücadele sürecinde kendisine destek olduğunu vurguladı.

“Bağışlanan Organlar Üç Hastaya Umut Oldu”

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Birimi Sorumlu Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Topuz da beyin ölümü gerçekleşen genç kızın bağışlanan organlarının üç hastaya umut olduğunu belirterek, “Alınan böbrekler ve karaciğer farklı illerdeki hastalara nakledildi. Üç gün sonra hastamızın sağlık durumu iyi ve birkaç gün içinde servise alınmasını planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

KSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ali İşler ise bu yıl toplam 8 organ nakli gerçekleştirdiklerini belirterek, “Organ bağışı sayesinde bir hastanın daha yaşama tutunması sağlandı. Bağışların artması önemli. Her bağış, bir hayat demektir.” ifadelerini kullandı.

(AA)

Related Posts

Mevsim geçişlerinde göz sağlığınızı tehdit eden tehlike!

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nil, özellikle polenlerin havaya karıştığı ilkbahar ve yaz aylarında göz alerjisi vakalarının arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Gözlerde kaşıntı, kızarıklık, yanma ve sulanma gibi belirtilerle kendini gösteren alerjik reaksiyonlar hakkında merak edilenleri anlattı.

Her üç yetişkinden bu sorunu yaşıyor! Çağın sessiz çığlığı: “Uykusuzluk”

Son yılların yükselen trendi “iyi yaş alma” veya “sağlıklı yaşlanma” konuları denilince akla sağlıklı beslenme ve egzersiz gelse de kaliteli uyku tam da bu ikilinin ortasında yer alıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Meliha Aydın, yeterli ve kaliteli uyku hakkında ‘sağlıklı yaşam için vazgeçilmez unsurların başında gelir’ yorumunu yapıyor.

Kelimeleri unutturan ve yanlış söylettiren beyin hastalığı 3 tipte görülüyor

Günlük konuşmalarınızda sık sık kelime arıyor, tanıdık nesnelerin adlarını hatırlamakta zorlanıyor musunuz? Ya da bir kelimeyi yanlış söyleyip durumu fark ettiğinizde geçiştiriyor musunuz? Uzmanlara göre bu durum sadece yorgunluk ya da yaşlanmanın doğal bir parçası olmayabilir. Primer Progresif Afazi (PPA) adı verilen, sinsice ilerleyen bir beyin hastalığı, dili hedef alarak ilk belirtilerini fark ettirmeden göstermeye başlıyor.

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Canlı beyin dokusu hücrelerinde demansa çare aranıyor

Çağın en büyük sorunlarından olan unutkanlık, demans ve Alzheimer hastalıklarına karşı yeni çalışmalar denenmeye devam ediliyor. Bilim insanları demansı tedavi etme arayışını hızlandırmak için canlı insan beyin dokusu kullanmaya başladı. Doku kültürü çalışmalarından yararlanan deney ekibi dünyada bir ilki başardı.