Dilop yeni sayısında ‘çözüm’ü tartışıyor

Kürtçe-Türkçe Dergi Dilop, Yeni Sayısıyla Karşınızda

Ocak-Şubat sayısıyla yayınlanan Dilop dergisi, ‘Suriye denklemi ve ‘çözüm’ tartışmaları’ konusunu ele alıyor. Mesut Yeğen, Recep Maraşlı, Faik Bulut, Sinan Çiftyürek ve Erdoğan Aydın’ın görüşlerine yer verilen dosyada, Suriye’de Esad rejiminin yıkılmasının ardından Türkiye’de Kürt Sorunu etrafında yaşanan gelişmeler değerlendiriliyor.

Yeni sayıda, 5 Aralık 2024’te kaybettiğimiz şair ve yazar Tevfik Taş’ın “Dert değişmeden değişmez tarih” şiiri ve 30 yılın ardından cezaevinden çıkan şair İlhan Sami Çomak ile yapılan “Yönümü hep dışarıya, temizliğe, genişliğe çevirdim” başlıklı söyleşi de yer alıyor. Dilop’un yeni sayısında Yıldız Çakar, Sezai Sarıoğlu, Fewzî Bîlge, Mehmet Orhan, Berken Bereh, Selamî Esen, Buse Vurdu, Zafer Yörük, Kemal İnal, Ömer Dılsoz ve Berivan Matyar gibi isimler de bulunuyor. Dilop e-dergisi üzerinden temin edilebilir. (Abonelik için tıklayın)

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Karaca Gizemli Kutu kampanyası gerçek mi, doğru mu, dolandırıcılık mı?

Son dönemde sosyal medyada ve çeşitli platformlarda sıkça konuşulan “Karaca Gizemli Kutu” kampanyası, kullanıcılar arasında merak uyandırırken bir yandan da dolandırıcılık şüphelerini beraberinde getiriyor. Karaca’nın mutfak, sofra ve ev ürünleri alanında sunduğu iddia edilen bu sürpriz kutu kampanyasının gerçekliği tartışma konusu olurken, kullanıcıların sahte web siteleri ve anketler aracılığıyla mağdur edildiği rapor ediliyor. Peki, Karaca Gizemli Kutu kampanyası dolandırıcılık mı, doğru mu, gerçek mi?

Ertuğrul Özkök: Ekrem İmamoğlu’nun açtığı sergiden geçen pazar gelen çok güzel 3 haber

Ekrem İmamoğlu Silivri’de ama İstanbul’a kazandırdığı kültür merkezi, bir sergisinin bazı eserlerini dünyanın en prestijli müzelerinden birine gönderiyor

LED farlar muayeneden geçer mi 2025? Sonradan takılan LED farlar yasak mı, muayeneden kalır mı?

LED far yasağı sonrası araç sürücülerinin gündemindeki bir diğer konu ise LED farlar muayeneden geçer mi sorusu oldu. İçişleri Bakanlığının geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu LED far yasağı duyurusunun ardından pek çok sürücü denetime tabii tutulmuş ve idari para cezası ile karşılaşmıştı. Bu sürecin akabinde bir diğer odak noktası ise LED farların muayeneden geçip geçmediği oldu. Peki, LED farlar muayeneden geçer mi, kalır mı?

Bilim Kuşağı Atölyeleri: Deprem bölgesi öncelikli olmak üzere 77 farklı ilde 641 bin çocuğa ulaşıldı

Bilim Kuşağı Atölyeleri: Deprem bölgesi öncelikli olmak üzere 77 farklı ilde 641 bin çocuğa ulaşıldı

Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2025 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2025-DUS 1. Dönem) ile 2025 Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 

22 Mayıs İstanbul’da metrobüsler ve metrolar çalışıyor mu, kapalı mı?

22 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul’da metrobüslerin ve metroların çalışma durumu, vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Metrobüs, her gün on binlerce kişi tarafından kullanılıyor. Toplu taşıma araçlarında kısıtlama olup olmayacağı, özellikle İstanbul’un yoğun trafiğinde alternatif ulaşım planı yapmak isteyenler için büyük önem taşıyor. Peki, 22 Mayıs İstanbul’da metrobüsler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 22 Mayıs metrolar kapalı mı? İşte detaylar…