Sakarya yılın ilk meclisinde müjdeleri sıraladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Yılın Müjdelerini Verdi

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Ocak ayı meclis toplantısında 97 madde ele alındı ve ilçe belediye meclis kararları ile komisyon raporları meclisin onayından geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın açılışı yaptığı toplantıya ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir bürokratları ve basın mensupları katıldı. Başkan Alemdar, 17 kilometrelik Şehir Hastanesi-Millet Bahçesi Metrobüs Hattı’nın 2 kilometrelik bölümünde alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve bu hatta hafif raylı sistem çalışmalarının devam ettiğini müjdeledi.

Ayrıca yeşil, sosyal ve dirençli şehir sloganıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlandığını belirten Alemdar, Tığcılar Mahallesi’ndeki hak sahipleriyle görüşmelerin başlayacağını duyurdu.

Sapanca, Kaynarca, Yenikent, Arifiye, Erenler’e Spor Yatırımı

Alemdar, 2025 yılını “hizmet kervanı” olarak nitelendirirken, Sapanca, Kaynarca, Yenikent ve Erenler’de kapalı spor salonları, Arifiye’ye Gençlik Merkezi ve gençler için mini futbol-basketbol sahalarının kazandırılacağı müjdesini verdi.

Gündem maddelerinin görüşülerek onaya sunulduğu mecliste Alemdar’a Karasu Sahil Düzenleme ve Sapanca Serenity Koridor projeleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tahsis edilen 70 milyon liralık yatırım için yetki verildi. Alemdar, projelerin şehre yeni yaşam alanları katacağını belirterek, meclis üyelerine teşekkürlerini iletti.

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin isminin bir bulvara verilmesi önerisi için Alemdar’a teşekkür etti.

Sakarya’nın altyapısındaki eksiklikleri gidermek amacıyla yapılacak altyapı ve içme suyu hatları ihalelerinin Mart ayına kadar tamamlanacağını belirten Alemdar, ayrıca 1 milyon Kitaplı Kütüphane’nin ihalesinin de Mart ayında yapılacağını ve Bilim Merkezi’nin inşaatına başlanacağını dile getirdi. Ayrıca spor salonu, gençlik merkezi ve mini futbol-basketbol sahaları projelerinin de hayata geçirileceğini ifade etti.

Related Posts

İmamoğlu’ndan Antalya çağrısı: ‘Sanıyorlar ki vazgeçeriz…’

CHP’nin 1 Haziran’da Antalya’da yapacağı mitinge katılım çağrısı yapan tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sanıyorlar ki vazgeçeriz, sanıyorlar ki bu millet susar. Hayır, bu millet asla susmayacak, hiç yılmayacak. Ya adalet ya sefalet, başka seçenek yok” dedi.

Meclis kürsüsünde Free İmamoğlu pankartı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve tutuklanarak görevden alınan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun afişleri her yerden toplatılırken CHP’li Şevkin ‘Free İmamoğlu’ bayrağını Meclis kürsüsüne taşıdı.

Mehmet Mandacı kimdir? Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mandacı neden gözaltına alındı?

Mehmet Mandacı gözaltına alındı. Mehmet Mandacı kimdir? Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mandacı neden gözaltına alındı?

Nijerya’da aşırı yağışların neden olduğu seller 117 can aldı

Nijerya’nın Niger eyaletinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen seller nedeniyle 117 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Büyük umutlarla ekti, tarlayı görünce hüngür hüngür ağladı

Antalya’nın Serik ilçesinde dün yaşanan doluyu sosyal medyada çektiği görüntüyle paylaşan yaban mersini üreticisi Burçak Uysal, korku yaşadığını söyledi. Burçak Uysal, Yanköy Mahallesi’nde yer yer ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle ürünlerinin ciddi zarar gördüğünü “Felaket yaşıyoruz burada” diyerek, gözyaşlarıyla anlattı.

Güney Kore’de askeri uçak dağlık alana çakıldı 4 kişiyi taşıyordu

Yonhap’ın haberine göre, askeri devriye uçağı, yerel saatle 13.50 sularında yere çakıldı. Olayın ardından bölge halkı, Pohang kentindeki dağlık alandan dumanların yükseldiği ihbarında bulundu. Pohang şehrinden bir yetkili Yonhap’a yaptığı açıklamada …