MSB: Hakurk bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

MSB: Hakurk Bölgesinde Terör Mağarası Ele Geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde terör örgütüne ait bir mağaranın tespit edildiğini ve içerisinde çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Kahraman Mehmetçiklerimiz tarafından Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde terör örgütüne ait bir mağara tespit edildi. Tespit edilen mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilip, kullanılamaz hâle getirildi” ifadelerine yer verildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında 1 adet AT-4 tanksavar silahı, 2 adet 66 mm lav roketi, 3 adet m67 taarruz tipi el bombası, 2900 adet 5,56 mm mühimmat, 150 adet 7,62 mm AK-47 piyade tüfeği mühimmatı, 1920 adet 7,62 mm mühimmat, 2 adet alfa fair düzenek ve uzaktan kumandası, 120 adet elektrikli fünye, 1 adet akü, 500 metre çift nakilli kablo, 1 kutu muhtelif sağlık malzemesi, EYP yapımında kullanılan malzemeler ve muhtelif yaşam malzemeleri bulunmaktadır.

Related Posts

Mersin’de iş yerine silahlı saldırı: Ölü ve yaralı var

Mersin’de bir iş yerine düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.

Prof. Dr. Naci Görür’den Celal Şengör mesajı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür meslektaşı Prof. Dr. Celal Şengör’ü Japonya’dan aldığı ödülü tebrik etti.

Gizem çözüldü! 4 bin 800 yıllık kanıtın sahibinin mesleği belli oldu

Bilim insanları, antik Mısır’da yaşamış bir bireyin 4 bin 800 yıllık DNA’sını ilk kez tüm genom düzeyinde çözümlenmeyi başardı. Bu keşif, piramitlerin inşa edildiği dönemde yaşamış ve muhtemelen elit bir sınıfa mensup olan bir erkeğin kökenlerini ve yaşamını aydınlatıyor.

Rusya lideri Putin: Bugün telefonda Trump’la konuşacağım

Rusya lideri Putin: Bugün telefonda Trump’la konuşacağım

Sigara üretiminde zorunlu oldu: Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye’de sigara filtresi üretilecek tesis yerleri ile ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre, üretim için kullanılacak olan tesis yeri organize sanayi bölgesi ya da sanayi alanında, en az 1000 metrekarelik kapalı alana sahip bir bina olacak şekilde olacak.

Orta Doğu’yu şoke eden yasa tasarısı geçerse, ABD’nin B-2’leri İsrail’e gidecek

ABD Kongresi’ne sunulan yasa tasarısı kabul edilirse, tarihte ilk kez B-2 hayalet bombardıman uçakları yabancı bir orduya açılacak. Başkan Trump’a İsrail’e bu uçakları operasyonel olarak kullandırma yetkisi verecek tasarı, İran’ın nükleer silah geliştirme ihtimaline karşı Washington’un yeni stratejisini yansıtıyor.