Sular çekildi, Ankara’ya içme suyu sağlayan baraj altıdaki köyün kalıntıları ortaya çıktı

Çamlıdere Barajı Sularının Çekilmesiyle Eski Köy Kalıntıları Gün Yüzüne Çıktı

Ankara’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Çamlıdere ilçesindeki baraj sularının çekilmesi ile eski köyün kalıntıları ortaya çıktı. Çamlıdere ilçesindeki barajın suları, kuraklık ve mevsimsel su seviyesindeki düşüş nedeniyle geri çekildi. Bu durum, yıllar önce su altında kalan eski bir köyün izlerini gün yüzüne çıkardı. Köy meydanındaki taş yapılar, geçmişin izlerini taşırken, baraj inşaatı sırasında göç eden köy sakinlerinin hatıraları da su yüzüne çıkan kalıntılarla birlikte canlanıyor.

Yapılan haberde, Köy meydanındaki taş yapılar geçmişin izlerini taşırken, zamanında baraj inşaatı nedeniyle başka yerlere göç eden köyde yaşayan insanların hatıraları da su yüzüne çıkan kalıntılarla yeniden canlanıyor.

Çamlıdere Barajı

(İHA)

Related Posts

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Ankara’da kafa kafaya facia: 4 kişi öldü

Ankara-Niğde Otoyolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir