Getir’e Amsterdam şoku

Getir’in Büyüme Hikayesi

Pandemi döneminde hızla büyüyerek piyasa değerini 8.8 milyar dolara yükselten Getir, uluslararası operasyonları genişletmek için önemli yatırımlar yapmış ve yeni yatırımcılarla iş birliği yapmıştı.

Ancak pandeminin sona ermesiyle Avrupa ve ABD’de satışlarda yaşanan düşüş, Getir’i birçok ülkedeki operasyonlarını askıya almaya zorladı. Son olarak, şirket yemek ve dağıtım bölümünü Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) devlet fonu Mubadala’ya devretti.

Hollanda Mahkemesi Olayı İnceledi

Getir’in kurucusu Nazım Salur, Mubadala’yı suçlayıcı ifadelerle eleştirmiş ve şirketin haklarına müdahale ettiğini iddia etmişti. Ancak Amsterdam’da görülen davada beklediği sonucu alamadı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Salur, “Mubadala, şirketi bölme girişimlerini hukuksuzca sürdürüyor. Hukuki süreçleri başlattık ve durumu mahkemeye taşıdık.” şeklinde konuştu.

“Mubadala’yla Yaşadığımız Darbe”

Salur, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Sabah ortak, öğleden sonra alacaklı rolüne büründü ve şirketi tehdit etti. Mubadala’nın şirketi bölme girişimleri gerçek dışı. Biz daha uzun bir yasal sürecin başındayız.” ifadelerine yer verdi.

Mubadala ile yaşadıkları süreci değerlendiren Salur, “Eğer o zaman bilseydim, Mubadala ile hiçbir şekilde iş yapmazdım.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Ankara’da kafa kafaya facia: 4 kişi öldü

Ankara-Niğde Otoyolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir