Avukat Dilek Ekmekçi’ye 2 yıl 1 ay ceza ve tahliye

Ceza hukukçusu Dilek Ekmekçi’nin İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın duruşmasında mahkeme Dilek Ekmekçi’ye 2 yıl 1 ay ceza vererek tahliye etti.

Tutuklu avukat Dilek Ekmekçi’nin “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın 3’üncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Dilek Ekmekçi ve avukatının yanı sıra çok sayıda hukukçu destek için katılım sağladı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan iddia makamı, Dilek Ekmekçi’nin “örgüte yardım etmek” iddiasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamına karar verilmesi talebinde bulundu.

‘TEK DAYANAK SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI’

Ardından esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunma yapan Dilek Ekmekçi’nin avukatı Murat Sadak, “Mütalaanın temel dayanağı müvekkilin sosyal medya paylaşımları ve etkileşimlerinden ibaret. Salt bir sosyal medya paylaşımlarının Fetö terör örgütüne yardım ettiği şeklinde değerlendirilmesi hukuka aykırıdır. İsnat edilen hiçbir fiili Fetö terör örgütüne yardım ettiğine dayanak teşkil etmez” diye konuştu.

Önceki duruşmada tahliye kararı verilmemesi üzerine Dilek Ekmekçi’nin annesinin ağladığını söyleyen Sadak, “86 yaşında bir kadının ağlamasına atıfta bulunuyorum. Savcı bey gülüyor” dedi.

Mahkeme başkanı ise “Kişisel algılamayın” dedi.

‘KUMPASLARLA MÜCADELE EDİYORUM’

Söz alan Dilek Ekmekçi ise önceki duruşmalarda yaptığı savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, “Dört senedir bu yapıların kumpaslarıyla mücadele ediyorum. Annemin daha fazla üzülmesini istemiyorum, hem beraatımı hem de adli kontrol uygulanmaksızın tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kararını açıklayan mahkeme, avukat Dilek Ekmekçi’ye “örgüte yardım etmek” iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası vererek, tahliyesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Ceza Hukukçusu Av. Dilek Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları’nın önde gelen isimleri hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri için “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılığa sunulan suç duyurusunda, İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul İl Başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 isim yer alıyordu.

Dilek Ekmekçi’nin tutuklanması, MHP ve Ülkü Ocakları’ndan bazı yöneticiler hakkında Sinan Ateş cinayetiyle ilgili suç duyurusunda bulunmasının hemen ardından gerçekleşmişti. Ekmekçi görülen duruşmada yurt dışına çıkış yasağı ve tahliye edilmiş ancak savcılığın itirazı üzerine 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gönderilmişti.

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Related Posts

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Ankara’da kafa kafaya facia: 4 kişi öldü

Ankara-Niğde Otoyolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir