ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Güney Afrika’da düzenlenecek G20 Zirvesi’ne katılmayacağını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, arazi yasası konusunda iki ülke arasında yaşanan tartışma nedeniyle Güney Afrika’da düzenlenecek G20 Zirvesi’ne katılmayacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Rubio, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Güney Afrika’nın “topraklara el koyduğunu” ve belirli kesimlere “çok kötü” davrandığını belirterek bu ülkeye yönelik fonları askıya alacağını bildirmesinin ardından yaptığı açıklamada Rubio, Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde 20-21 Şubat’ta düzenlenecek G20 Zirvesi’ne katılmayacağını bildirdi.

Rubio, Güney Afrika’nın “çok kötü şeyler yaptığını, özel mülkleri kamulaştırdığını, G20’yi dayanışma, eşitlik ve sürdürülebilirliği tanıtmak için kullandığını” belirterek, “Benim işim ABD’nin ulusal çıkarlarını ilerletmek, vergi mükelleflerinin parasını boşa harcamak ya da Amerikan karşıtlığını şımartmak değil.” ifadesini kullandı.

Trump, Güney Afrika’ya yönelik fonları askıya alacağını açıklamıştı

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa’nın 24 Ocak’ta imzaladığı “2024 tarihli Toprak Kamulaştırma Yasası”, toprakların yeniden dağıtımını hızlandırmaya yönelik “tazminatsız kamulaştırma” yetkisi verdiği gerekçesiyle tartışmalara neden olmuştu.

ABD Başkanı Trump, “topraklara el koyduğunu” ve belirli kesimlere “çok kötü” davrandığını gerekçe göstererek, Güney Afrika’ya yönelik tüm fonları askıya alacağına dair açıklamalarda bulunmuştu.

Güney Afrika Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, hukukun üstünlüğü, adalet ve eşitliğe derinden bağlı bir anayasal demokrasi olduklarını belirtilerek, “Güney Afrika hükümeti hiçbir araziye el koymamıştır.” ifadesi kullanılmıştı.

Ramaphosa’nın, Güney Afrika’daki yeni arazi yasası konusunda ABD yönetimiyle yaşanan tartışmayı yatıştırmak için Amerikalı iş insanı ve X’in sahibi Elon Musk ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirilmişti.(AA)


Yakın bir gelecekte organları yazıcılarda ‘basabileceğiz’ – Doku mühendisi Ece Öztürk anlatıyor


 

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Kar yağışı nedeniyle 25 ilde eğitime ara verildi

TIKLAYIN | Muharrem İnce’nin CHP’ye katılımına 30 milyon liralık borç engeli!

TIKLAYIN | Devlet Bahçeli, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

TIKLAYIN | MHP’li başkan denetim talebinde bulundu, AKP’li eski başkan tutuklandı!

TIKLAYIN | Mehmet Y. Yılmaz yazdı: Dört yıl sonrayı düşünmek titretiyor!

TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Farkında mısınız; tayin edilmiş savcı, seçilmiş İmamoğlu için “Muhtar bile olamaz” dedi

TIKLAYIN | Sendikalar kamu işçisi için yüzde 95 zam istiyor

 

Related Posts

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Ankara’da kafa kafaya facia: 4 kişi öldü

Ankara-Niğde Otoyolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir