Iğdır’da Kuruyemiş Fiyatları Don Olaylarıyla Yükseldi

Kuruyemiş Fiyatları Don Olaylarından Etkilendi

Haber: Serdar ÜNSAL

(IĞDIR) – Iğdır‘da kuruyemiş satan esnaf, soğuk hava dalgalarının kuruyemiş fiyatlarını artırdığını belirtti. Toptancıların mal satmaması ve yüksek fiyatlar konusunda endişelerini dile getiren esnaflar, vatandaşların da bu durumdan etkileneceğini vurguladı. Bu yıl fındık ve kayısının yüksek fiyatlardan satılacağını ifade eden esnaf, durumu şu şekilde açıkladı:

Iğdır’da kuruyemişçilik yapan bir vatandaş, son günlerde yaşanan soğuk havaların özellikle fındık ve kayısı üretimini olumsuz etkilediğini belirterek, fiyatların ciddi şekilde arttığını söyledi.

Iğdırlı esnafın açıklamaları şu şekilde: “Don olayı sonrasında kuruyemiş fiyatlarımızda büyük bir artış yaşandı. Özellikle fındık ve kuru kayısının fiyatları yükseldi. Kuru kayısı toptancılarda 800 TL’ye kadar çıktı. Fındık fiyatları da arttı ve soğuktan dolayı bu sezon fındık üretiminde ciddi düşüşler yaşandı. Fındık fiyatları yükselmeye devam ediyor. Malatya’daki olumsuz hava koşullarından dolayı kayısı üretiminde de benzer bir durum söz konusu.

Toptancılar mal satmamaları ve yüksek fiyatlar nedeniyle biz esnafların zor durumda kalmasına sebep oluyor. Fındık ve kayısı gibi ürünlerin yüksek fiyatlardan satılacak olması vatandaşlarımızı da etkileyecek. Şu anda 450 TL’ye sattığımız kayısıyı 800 TL’ye alamıyoruz. Fındık da durum bundan farksız. 600 TL’ye sattığımız kaliteli fındık şu anda 750-800 TL civarında satılıyor. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor, çünkü bazı toptancılar fırsatçılık yapıyor. Fiyatlar şu anda çok yüksek olduğu için satış yapılmıyor. Bu durum yeni olduğundan dolayı vatandaşlar henüz tam olarak farkında değil. Fiyatlar oturmadığı için yüksek görünüyor ve vatandaşlar bilgisizlikle suçlama yöneltiyor. Oysa bu durumun sebebi toptancılardır.”

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Yerel

Related Posts

İktidar mısırda yerli üretim yerine yabancıya kapıyı sonuna kadar açtı: İthalat lobisine bayram!

Tarımda yerli üretimi desteklemek yerine ithalata dayalı politikalar tam gaz devam ediyor. Mısırda yaz aylarında tam da hasat zamanına kadar devam edecek şekilde ithalata kapı sonuna kadar açıldı. Temmuz sonuna kadar ithalatta vergi sıfırlandı.

Çiftçi mısırını hasat ederken 1 milyon tonluk ithalat yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 31 Temmuz 2025’e kadar kullanılmak üzere 1 milyon tonluk mısır ithal edilecek.

Türkiye’nin ünlü dönercisi iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi

Bursa’nın köklü döner markalarından Yusuf Et Çelik Döner, ekonomik krizlerin gölgesinde ayakta kalma mücadelesi veriyor. Mahkeme tarafından verilen 3 aylık geçici mühlet sürecinde şirket, iflasın eşiğinden dönmeye çalışacak. Onlarca çalışanın ve şubelerin geleceği belirsizliğini korurken, gözler şimdi hazırlık aşamasındaki kurtuluş planında.

Geçim krizi derinleşiyor: Açlık ve yoksulluk sınırı arasındaki fark giderek büyüyor!

TÜRK-İŞ’in nisan ayı araştırması, çalışanların geçim koşullarının daha da zorlaştığını ortaya koydu. Gıda fiyatlarında süren artış mutfak harcamalarını artırırken temel ihtiyaçlara erişim her geçen gün daha da güçleşiyor. Raporda mevcut gelir düzeylerinin yetersizliğine dikkat çekiliyor.

Borsa İstanbul güne durgun başladı: Manipülasyon soruşturmasında gözaltı dalgası!

Borsa İstanbul güne sakin başladı, piyasalarda temkinli hava sürüyor. Öte yandan manipülasyon iddialarına yönelik başlatılan soruşturma dikkat çekti. Savcılık, organize işlemlerle ilgili harekete geçti.

Üniversiteli İlay’ın zayıflamak için başladığı meyve serüveni girişimciliğe dönüştü

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi İlay Ülker (23), kilo vermek için tüketmeye başladığı tropikal meyveler sayesinde girişimci oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir