Borsa İstanbul güne durgun başladı: Manipülasyon soruşturmasında gözaltı dalgası!

BIST 100 Endeksi Yatay Başlangıç Yaptı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne 9.225,29 puandan yatay bir başlangıç yaptı. Önceki gün satış ağırlıklı seyreden piyasada endeks, günü yüzde 0,88 değer kaybıyla 9.224,84 puandan tamamlamıştı. Açılışta ise önceki kapanışa göre 0,45 puanlık sınırlı bir artış gözlendi.

Sektörel bazda bakıldığında, bankacılık endeksi yüzde 0,19 yükselirken, holding endeksi yüzde 0,02 geriledi. En fazla kazandıran sektör yüzde 0,97 ile sigorta olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,27 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Küresel piyasalarda ise karışık bir seyir öne çıkıyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın görevdeki ilk 100 gününde uyguladığı politikaların ekonomi üzerindeki etkileri tartışılırken, gözler ABD ve Avro Bölgesi’nde bugün açıklanacak büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrilmiş durumda.

Analistler, yurtiçinde dış ticaret dengesi, yurtdışında ise ABD’de büyüme ve ADP istihdam raporunun öne çıktığını belirtiyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.350 ve 9.450 seviyeleri direnç, 9.150 ve 9.050 seviyeleri ise destek olarak öne çıkıyor.

MANİPÜLASYON SORUŞTURMASINDA 15 GÖZALTI KARARI

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Borsa İstanbul’da manipülatif işlemler gerçekleştirdikleri belirlenen 15 şüpheli hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “piyasa dolandırıcılığı” suçlamalarıyla gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Borsa İstanbul pay piyasasında bazı sermaye piyasası araçları üzerinde manipülatif hareketlerde bulunan kişilere yönelik işlem başlatıldı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ile koordineli yürütülen operasyonlar İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Gözaltı kararlarının, sermaye piyasasında güveni zedeleyen ve yatırımcıları zarara uğratan eylemlere karşı önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.

Related Posts

Bakan Bayraktar, Umman Yatırım Otoritesi Başkanı Al Murshidi ile bir araya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Umman Yatırım Otoritesi Başkanı Abdulsalam bin Mohammed Al Murshidi ile görüştü.

Emeklilerin nüfus içindeki payı artarken yoksullaşma arttı pastadaki payı düştü: Emekli sefalete mahkûm

DİSK-AR’ın araştırmasına göre ortalama emekli aylığı 2003’te asgari ücretin yüzde 36 üzerinde iken bugün yüzde 22 altına geriledi. Milli gelirdeki payı yüzde 46.4’ten yüzde 29’a düştü.

Almanya’da iflaslar artıyor

Almanya’da şirket iflas başvuruları haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artarken, yılın ikinci çeyreği iflaslarda son 20 yılın en yüksek seviyesine sahne oldu.

Türkiye’de 45 ilin ihracatı yılın ilk yarısında arttı

Türkiye’de ocak-haziran döneminde 20 ilin ihracatı 1 milyar doların üzerine çıktı, 45 ilde ihracat artışı gerçekleşti.

2.5 milyon TL’ye varan düşük faizli ‘Nefes Kredisi’ için başvurular başladı

KOBİ’lere yönelik ‘Nefes Kredisi’ başvuruları başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde sağlanan kredi desteğine ilk günden bin işletme başvurdu. Uygun görülen üyelere 1 milyon TL ile 2 milyon 500 bin TL arasında kredi verilecek.

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.