Çiftçi mısırını hasat ederken 1 milyon tonluk ithalat yapılacak

Cumhurbaşkanı Kararı İle Tarife Kontenjanı Açıldı: İthalat İzinleri ve Gümrük Vergisi Değişiklikleri!

Resmi Gazete’de yayımlanan son Cumhurbaşkanı Kararı, mısır ithalatı için büyük bir adım atıldığını duyurdu. Artık 1 milyon ton mısır, 1 Mayıs 2025’ten 31 Temmuz 2025’e kadar sıfır gümrükle ithal edilebilecek. Bu kararla, tarım sektöründe önemli bir destek sağlanması hedefleniyor.

Son 7 ay içinde toplam 3 milyon ton mısır ithalatı için tarife kontenjanı açıldı. Hasat zamanında çiftçilerin mısır stoklarının azalmasını önlemek amacıyla ithalata izin verilmesi, sektördeki dengeleri koruma yolunda alınmış önemli bir karar olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı kararı ile verilen ithalat izinleri şu şekilde:

  • 10 Ekim 2024’ten 31 Aralık 2024’e kadar 1 milyon ton mısır ithalatına yüzde 5 gümrük vergisi ile izin verildi.
  • 19 Mart 2025’ten 30 Haziran 2025’e kadar yüzde 5 gümrük vergisi ile 1 milyon ton mısır ithalatına izin verildi.
  • 1 Mayıs 2025’ten 31 Temmuz 2025’e kadar sıfır gümrükle 1 milyon ton mısır için ithalat izni verildi.

İlgili kararlar yarın yürürlüğe girecek.

Öte yandan, “İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair” Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Related Posts

Türkiye’nin ünlü dönercisi iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi

Bursa’nın köklü döner markalarından Yusuf Et Çelik Döner, ekonomik krizlerin gölgesinde ayakta kalma mücadelesi veriyor. Mahkeme tarafından verilen 3 aylık geçici mühlet sürecinde şirket, iflasın eşiğinden dönmeye çalışacak. Onlarca çalışanın ve şubelerin geleceği belirsizliğini korurken, gözler şimdi hazırlık aşamasındaki kurtuluş planında.

Geçim krizi derinleşiyor: Açlık ve yoksulluk sınırı arasındaki fark giderek büyüyor!

TÜRK-İŞ’in nisan ayı araştırması, çalışanların geçim koşullarının daha da zorlaştığını ortaya koydu. Gıda fiyatlarında süren artış mutfak harcamalarını artırırken temel ihtiyaçlara erişim her geçen gün daha da güçleşiyor. Raporda mevcut gelir düzeylerinin yetersizliğine dikkat çekiliyor.

Borsa İstanbul güne durgun başladı: Manipülasyon soruşturmasında gözaltı dalgası!

Borsa İstanbul güne sakin başladı, piyasalarda temkinli hava sürüyor. Öte yandan manipülasyon iddialarına yönelik başlatılan soruşturma dikkat çekti. Savcılık, organize işlemlerle ilgili harekete geçti.

Üniversiteli İlay’ın zayıflamak için başladığı meyve serüveni girişimciliğe dönüştü

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi İlay Ülker (23), kilo vermek için tüketmeye başladığı tropikal meyveler sayesinde girişimci oldu.

3 köprüyü de gören Boğaz’a nazır rezidanslar 250 milyon TL

Zincirlikuyu’nun büyük projelerinden olan Çiftçi Towers’ta 111 rezidans satışa sunuldu. Boğaz’daki üç köprüyü aynı anda gören dairelerin fiyatı 1.9 milyon dolardan başlayıp 6.5 milyon dolara kadar çıkıyor.

Bakan Bayraktar’dan elektrik kesintisi uyarısı: Avrupa’nın sistemine bağlıyız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Şu anda bu sıkıntıdan Türkiye etkilenmedi. Ama bizi etkileyebilecek boyutta bir sıkıntı. Çünkü biz de Avrupa’nın sistemine bağlıyız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir