Dünyaca ünlü şirket 20 bin kişiyi çıkaracak. Türkiye’de 3 bin çalışanı var

UPS, Küresel Çapta İşten Çıkarma Kararı Alıyor

Dünyanın en tanınmış kargo devi UPS, yaklaşık olarak 20 bin kişiyi işten çıkaracak. Bu karar, Türkiye’deki 3 bin çalışanı da etkileyecek ve durumları belirsizliğini koruyor. Sektörde büyük bir şok etkisi yaratan bu kararın temel nedeni, maliyet tasarrufu stratejilerini hayata geçirmek.

Yeniden Yapılanma Kararı

Amerikan lojistik devi UPS, global ölçekte büyük bir yeniden yapılanma sürecine girmeye hazırlanıyor. Şirket, düşen hacim beklentileri ve artan maliyetlerle mücadele etmek adına 2025 yılına kadar 20 bin çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

UPS’in bu kararı, operasyonel verimliliği artırmak ve otomasyon yatırımlarını hızlandırmak amacıyla alındı. Şirket, 2025’in ilk çeyreğinde açıkladığı bilançosunda, 3,5 milyar dolarlık bir tasarruf hedeflediğini duyurdu. Ayrıca, haziran ayına kadar 73 binanın kapatılması planlanıyor ve ek kapatmalar da gündemde.

Türkiye’de Endişe Yaratan Belirsizlik

UPS, Türkiye pazarına 1988 yılında girdi ve yaklaşık 3 bin çalışanıyla sektörde lider konumunda bulunuyor. Ancak, küresel işten çıkarma kararının Türkiye’yi kapsayıp kapsamadığı netlik kazanmadı. Bu belirsizlik, Türkiye’deki çalışanlar arasında endişe yaratıyor.

Sektördeki Değişim ve UPS’in Hamleleri

UPS’in aldığı bu kararın ardında, en büyük müşterilerinden birindeki sipariş hacmindeki düşüş yatıyor. Şirket, operasyonlarını otomasyon ve dijitalleşme ile daha verimli hale getirmeyi hedefliyor. Rekabetin artması ve ekonomik dalgalanmalar da bu kararı etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Gelecek İçin Beklenti

UPS’in küresel hamlesi, lojistik sektöründe geniş bir yankı uyandırdı. Türkiye’deki operasyonların nasıl etkileneceği önümüzdeki aylarda netlik kazanacak. Çalışanlar ve sektör temsilcileri, resmi açıklamaları sabırsızlıkla bekliyor.

Related Posts

Paralar yattı: Hesaplarınızı kontrol edin

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Yumaklı, “Bugün itibarıyla destek ödemelerini çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz.” diyerek haberi duyurdu. HANGİ DESTEK KALEMİNE NE KADAR ÖDEME YAPILACAK? Bakanlığın paylaşımında yer alan …

Goldman Sachs, Merkez Bankası’ndan sürpriz faiz bekliyor

Goldman Sachs, Merkez Bankası’ndan sürpriz faiz bekliyor

Diyarbakır’dan Yerli Robot Kol

Diyarbakır’da iki mühendis, KOSGEB desteğiyle yerli robot kol üretti, seri üretim hedefleniyor.

İş Bankası, En İyi Dijital Banka Ödülünü Aldı

Türkiye İş Bankası, Euromoney’nin ödüllerinde ‘Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Dijital Bankası’ seçildi.

Aydın’da Haziran 2025 Araç Sayısı 644 Bin 836

Aydın’da 2025 Haziran’da 644 bin 836 araç bulunmakta, 11 bin 195 aracın devri yapıldı.

Bakan Bayraktar, Umman Yatırım Otoritesi Başkanı Al Murshidi ile bir araya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Umman Yatırım Otoritesi Başkanı Abdulsalam bin Mohammed Al Murshidi ile görüştü.