ABD’nin Grönland’daki istihbarat faaliyetlerini artırdığı iddia edildi

ABD Yönetimi Grönland ile İlgili İstihbarat Faaliyetlerini Artırıyor

ABD yönetiminin, Grönland ile ilgili istihbarat faaliyetlerini artırma kararı aldığı ve bölgede daha aktif rol alınması yönünde istihbarat teşkilatlarına talimat verdiği iddia ediliyor. The Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, ABD yönetimi, Başkan Donald Trump’ın Grönland’ı satın alma isteğini açıklamasının ardından istihbarat kurumlarından Ada’da ABD yanlısı yerel aktörlerin tespit edilmesini istemiş.

Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard’ın yönetimindeki üst düzey yetkililer, geçen hafta istihbarat birimlerine Grönland’daki bağımsızlık hareketleri ve Ada’daki ABD madencilik faaliyetleri konusunda daha fazla bilgi toplanması gerektiği talimatını vermiş.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü James Hewitt ise, “Başkan Trump’ın, ABD’nin Grönland ve Arktik bölgesinin güvenliği konusunda ciddi endişeleri olduğunu açık bir şekilde ifade ettiğini” belirtmiş.

Bu gelişmeler, Başkan Trump’ın Grönland’ı satın alma arzusunu gerçekleştirme yönündeki ilk somut adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Trump, göreve geldiği ilk günlerden itibaren Grönland’a ilişkin “satın alma, ilhak etme veya kontrol altına alma” gibi ifadeler kullanmıştı.

Mart ayında Kongre’ye hitap ederken Trump, “Ulusal güvenlik ve hatta küresel güvenlik açısından Grönland kritik önem taşıyor. Bu konuda ilgili tüm taraflarla işbirliği içinde çalışıyoruz ve elde edeceğiz.” demişti. (AA)

Related Posts

Maydonoz Döner operasyonunda yeni dalga!

21 Şubat’ta “Kıskaç-40″ operasyonları kapsamında Maydonoz Döner üzerinden FETÖ’ye finansman sağlandığı ortaya çıkmış ve 353 şüpheli gözaltına alınarak şirkete kayyum atanmıştı. Son olarak Eskişehir merkezli Bursa, Balıkesir ve Şırnak’ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) güncel yapılanması ve terörizmin finansmanına yönelik düzenlenen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.

Ekipler seferber oldu; dağlık alanda bulundu!

Hakkari’de yakınlarının haber alamadığı 70 yaşındaki Mehmet Kurt, mobese kameralarından tespit edildiği dağlık alanda yapılan arama çalışmaları sonucu yaralı olarak bulundu.

İsrail ordusu da doğruladı: Filistin’de ev patlatmaya hazırlanan 2 asker öldürüldü

İsrail ordusu dün Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah kentinde 2 askerin öldüğünü 4’ü ağır olmak üzere 6 askerin ise yaralandığını duyurdu. Ölen İsrail askerleri 20 yaşındaki Yishai Elyakim Urbach, ve 21 yaşındaki Yam Frid olarak açıklandı …

CHP lideri Özel’den AKP’li Tayyar’a çok sert ‘İmamoğlu’ yanıtı: ‘Tayyip Bey uyuyamadığı için Şamil Bey de uyuyamıyor’

CHP lideri Özgür Özel, AKP’li Şamil Tayyar’ın “Özgür Özel Silivri’de Ekrem İmamoğlu’yla 10 gün görüşmese süreçle ilgili sağlıklı bir başlangıç olabilir” sözlerine, “Hadsizlik ama bunların da işi bu” diyerek yanıt verdi. Özel ayrıca, “Biz kol kola oldukça bu ülke için her şeyi göze aldıkça Tayyip Bey uyuyamadığı için Şamil Bey de uyuyamıyor” ifadelerini kullandı.

‘Dur’ ihtarından kaçan alkollü sürücüye dudak uçuklatan ceza

Bursa’nın İnegöl ilçesinde polisin ‘dur’ ihtarından kaçan ve takip sonucu yakalanan otomobilin sürücüsünün 0.70 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücüye, alkollü araç kullanmak, makas atmak ve araç muayenesini yaptırmamak suçlarından 25 bin 389 lira para cezası uygulandı.

Kaçmaya çalışan 2 FETÖ şüphelisi Edirne’de yakalandı

Edirne’de yurt dışına kaçma girişiminde bulunan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden işlem yapılan iki şüpheli ile bu kişilere yardım eden zanlı tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir