ABD’de işsizlik maaşı başvuruları azaldı – 8 Mayıs 2025

ABD’de Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları Düştü

ABD Çalışma Bakanlığı, son verilerine göre ülkede işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısındaki düşüşü açıkladı. 3 Mayıs ile biten haftada, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı önceki haftaya göre 13 bin kişi azalarak 228 bine indi.

Piyasa beklentileri ise, işsizlik maaşı başvuru sayısının 231 bin olacağı yönündeydi. Geçen hafta ise bu rakam 241 bin olarak kaydedilmişti.

4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuru sayısı ise 1000 kişi artarak 227 bine çıktı. Devam eden işsizlik maaşı başvuru sayısı ise 26 Nisan ile biten haftada 29 bin azalarak 1 milyon 879 bine geriledi.

Related Posts

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Bugün kritik gün: Piyasalar ABD-Çin görüşmelerine odaklandı

Bugün İsviçre’de yapılacak olan ABD-Çin müzakereleri öncesi küresel piyasalar karışık seyrediyor.

Kruvaziyer turizmin rotası Kuşadası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ayda limanlara uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artışla 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının ise yüzde 52,3 artışla 205 bin 758 yolcuya yükseldiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Kuşadası limanı 75 bin 499 yolcu ve 67 kruvaziyer gemi ile en fazla yolcu ve geminin uğrak yaptığı liman oldu.” dedi

Kripto piyasaları coştu: 4 yılın rekoru kırıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşik Krallık ile bir ticaret anlaşmasına varıldığını duyurması ve Amerikalı ve Çinli yetkililer, tarife müzakereleri için bugün İsviçre’de buluşacağını açıklanmasının ardından kripto paralar sert yükseldi. Ayrıca spot …

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir