Kuzey Kore’den ABD’ye ‘füzeli’ mesaj

Güney Kore Genelkurmayı, Kuzey Kore’nin Füze Denemesine İlişkin Açıklama Yaptı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin bu yıl gerçekleştirdiği ilk füze denemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Pyongyang’dan yerel saatle 12.00 sularında fırlatılan füzenin Doğu Denizi’ne doğru yaklaşık 1100 kilometre uçtuktan sonra suya düştüğü belirtildi.

Açıklamada, füzenin hipersonik olduğu ve Güney Kore’nin teyakkuzda olduğu ifade edildi. Güney Kore, Kuzey Kore’nin en son 5 Kasım 2024’te Japon Denizi’ne doğru birden fazla kısa menzilli balistik füze fırlattığını bildirmişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 2024’te katı yakıtla çalışan yeni orta menzilli hipersonik füzenin test atışını yerinde denetledi. ​

Blinken’dan Açıklama Geldi

Japonya’ya göre füze denemesi başarısız olmuş olabilir. Güney Kore ordusu, fırlatma konusunda ABD ve Japonya ile yakın koordinasyon içinde olduklarını da belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kuzey Kore’nin füze denemesini kınayan bir açıklama yaparak, Seul’de düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Blinken, “Kuzey Kore’nin bugün gerçekleştirdiği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını bir kez daha ihlal eden füze denemesini kınıyoruz” dedi.

Related Posts

Aniden saldırganlaşıp yoldan geçene saldırdılar! 3 kişi hastanelik oldu

Arıların zaman zaman savunma mekanizmasına geçerek kendi bölgelerini korumak için saldırgan hale geçebiliyor. Fakat bu durum arılar kendilerini bekleyen bir tehdit gördüğünde gerçekleşiyor. Böyle bir durum ortada yokken kasaba merkezinde aniden saldırganlaşan arılar onlarca kişiyi soktu. Üç kişi hastanelik olurken, bir kişi ise kalp krizi geçirmesinin ardından hayata döndürüldü.

Yavaş’tan ‘Ankara’ya operasyon yapılır mı?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

CHP’li belediyelere peş peşe operasyonlar düzenlenirken ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’ya da uzanır” iddialarına ilişkin “Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok” ifadelerini kullandı.

AKP’nin kamp tarihi belli oldu

AKP’nin geleneksel Kızılcahamam kampı 11-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Son Dakika… DEM Parti’den CHP’ye destek ziyareti

Son Dakika Haberi… DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, bugün saat 15:00’te CHP’yi ziyaret edecek.

Halkın iradesine kelepçe vuruldu

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı. İtirafçı Aktaş’ın verdiği ifade sonucu iş insanlarının da olduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

‘Bahçeyi sulamaya gidiyorum’ dedi, ölü bulundu

Siirt’in Baykan ilçesinde bahçesini sulamak için evden çıkan ve kaybolan 65 yaşındaki Hikmet Erdoğan, sabaha karşı bahçesinin yakınındaki bir ahırda ölü bulundu.