ABD, Çin’e yönelik ihracat kontrollerini dondurdu

Donald Trump, Çin ile Ticaret Anlaşmasını Güvence Altına Aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret anlaşmasını güvence altına almak için ihracat kontrollerini dondurdu. Financial Times’ın haberine göre, ABD’nin Pekin ile ticaret görüşmelerini aksatmamak ve Başkan Donald Trump’ın bu yıl Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya gelme çabalarını desteklemek için Çin’e teknoloji ihracatı üzerindeki kısıtlamaları durdurduğunu söyledi.

Gazetenin mevcut ve eski yetkililere dayandırdığı haberine göre, Ticaret Bakanlığı’nın ihracat kontrollerini denetleyen endüstri ve güvenlik bürosuna son aylarda Çin’e karşı sert hamlelerden kaçınması söylendi. Reuters haberi hemen doğrulayamadı. Beyaz Saray ve bakanlık Reuters’in mesai saatleri dışındaki yorum taleplerine yanıt vermedi.

ABD ve Çin’in üst düzey ekonomi yetkilileri, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret savaşının merkezinde yer alan ve uzun süredir devam eden ekonomik anlaşmazlıkları ele almak üzere bugün Stockholm’de görüşmelere yeniden başlayacak. Teknoloji devi Nvidia bu ay yaptığı açıklamada, H20 grafik işlem birimlerinin (GPU) Çin’e satışına devam edeceğini belirterek, Trump yönetiminin Nisan ayında ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle gelişmiş yapay zeka çiplerini Çin’in elinden uzak tutmak için uyguladığı ihracat kısıtlamasını tersine çevirdi.

Related Posts

İki yıllık mücadele: EPDK tahkim davasını kazandı

İtalyan şirketi Enel S.p.A’nın Türkiye’ye karşı 30 milyon dolarlık tazminat talebiyle açtığı dava EPDK lehine sonuçlandı.

Asya borsaları karışık seyrediyor (22 Temmuz 2025)

Küresel piyasalarda, özellikle ABD’de açıklanan şirket bilançolarının beklentilerden iyi gelmesinin olumlu etkileri görülürken, ABD’nin çeşitli ülkelerle karşılıklılık esaslı tarifelerinin yürürlüğe gireceği 1 Ağustos tarihine yaklaşılması endişelere …

Vali Sözer Yaban Mersini Hasadında

Bilecik Valisi, Sarnıç Köyü’nde yaban mersini hasadına katılarak üreticileri destekledi.

Çoruh Nehri Barajları Ekonomiye 148 Milyar TL Katkı Sağladı

Çoruh Nehri üzerindeki barajlar 55 milyar kWh enerji üreterek Türkiye ekonomisine büyük destek oldu.

Türkiye’deki kiralar dünya finans devinin bile dikkatini çekti

JPMorgan ekonomisti, Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Buna göre Merkez Bankası’nın dört toplantıda da faiz indireceğini öngörülürken, kira enflasyonu ise endişe yarattığı belirtildi.

Gram altın rekor tazeledi: Japonya seçimleri sonrası zirveye çıktı!

Altın fiyatları haftaya rekor seviyelerle başladı. Fed açıklamaları, dolar endeksindeki düşüş ve Japonya seçim sonuçları piyasaların odağına yerleşti.