ABD’deki 2.6 milyon Tesla otomobiline inceleme

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla Araçlarını İncelemeye Aldı

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), yaklaşık 2.6 milyon Tesla aracına yönelik inceleme başlattı. İnceleme kararı, kullanıcıların araçlarını uzaktan hareket ettirebilmelerine imkan veren özelliğiyle bağlantılı kaza bildirimlerinin gelmesi üzerine alındı.

NHTSA’nın yaptığı açıklamaya göre, bazı Tesla araçlarında bulunan ‘Actually Smart Summon’ adlı özellik, kullanıcıların otomobillerini belirlenmiş bir konuma telefon uygulaması aracılığıyla yönlendirmesine olanak sağlıyor.

Bu özelliğin kazalara neden olduğu iddialarını içeren şikayetler üzerine yapılan incelemede, dört olayda ‘Actually Smart Summon’ özelliğinin direkleri veya park halindeki araçları tespit edememesi sonucu kazaların meydana geldiği belirlendi.

Kullanıcıların, aracın hareketini durdurarak çarpışmayı engellemek için çok az tepki süresine sahip olduğu iddialarının bulunduğu açıklamada, bu özelliğin araştırılması için inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, 2016-2025 Model S, 2017-2025 Model 3 ve 2020-2025 Model Y gibi otonom sürüş özelliklerine sahip olan toplam 2 milyon 585 bin Tesla aracının inceleneceği belirtildi.

Ayşe Kulin: Güzellik ve Başarı Arasındaki İlişki

Ayşe Kulin, güzellik ve başarının eşdeğer olduğu düşünülseydi, en iyi romanları Ajda Pekkan’ın yazacağını dile getirdi.

Related Posts

Bakan Bayraktar, Umman Yatırım Otoritesi Başkanı Al Murshidi ile bir araya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Umman Yatırım Otoritesi Başkanı Abdulsalam bin Mohammed Al Murshidi ile görüştü.

Emeklilerin nüfus içindeki payı artarken yoksullaşma arttı pastadaki payı düştü: Emekli sefalete mahkûm

DİSK-AR’ın araştırmasına göre ortalama emekli aylığı 2003’te asgari ücretin yüzde 36 üzerinde iken bugün yüzde 22 altına geriledi. Milli gelirdeki payı yüzde 46.4’ten yüzde 29’a düştü.

Almanya’da iflaslar artıyor

Almanya’da şirket iflas başvuruları haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artarken, yılın ikinci çeyreği iflaslarda son 20 yılın en yüksek seviyesine sahne oldu.

Türkiye’de 45 ilin ihracatı yılın ilk yarısında arttı

Türkiye’de ocak-haziran döneminde 20 ilin ihracatı 1 milyar doların üzerine çıktı, 45 ilde ihracat artışı gerçekleşti.

2.5 milyon TL’ye varan düşük faizli ‘Nefes Kredisi’ için başvurular başladı

KOBİ’lere yönelik ‘Nefes Kredisi’ başvuruları başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde sağlanan kredi desteğine ilk günden bin işletme başvurdu. Uygun görülen üyelere 1 milyon TL ile 2 milyon 500 bin TL arasında kredi verilecek.

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.