ABD’li Türkiye karşıtı eski Senatör Menendez’e rüşvet suçundan hapis cezası

Eski New Jersey Senatörü Bob Menendez Rüşvet Suçundan 11 Yıl Hapis Cezası Aldı

ABD’de yolsuzluk ve rüşvetten suçlu bulunan eski New Jersey Senatörü Bob Menendez’in cezası belli oldu. Türkiye karşıtlığıyla bilinen 71 yaşındaki Menendez, rüşvet karşılığında siyasi nüfuzunu ABD’li iş adamları ve Mısır hükümetine yardım etmek için kullandığı gerekçesiyle 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Manhattan’da görülen mahkemede Yargıç Sidney Stein, Menendez’in hapis cezasının 6 Haziran’da başlamasına ve 18 Mart’ta eşi Nadine Menendez’in yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla yargılanacağı mahkemeye katılabileceğine hükmetti.

Yargıç Stein kararı açıklarken yaptığı konuşmada, “Başarılı ve güçlüydünüz. Siyasi sistemimizin zirvesindeydiniz. Bir yere yolunuzu kaybettiniz. Sizi bu suçları işlemeye iten şeyin ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

Stein, Menendez’in cezası verilirken, kamuoyunun büyük güven duyduğu bir pozisyonda bulunan bir memur olduğu gerçeğinin hesaba katılması gerektiğini ifade etti.

Menendez’le aynı davada yargılanan iş adamı Fred Daibes 7 yıl, Wael Hana ise 8 yıl hapis cezası aldı.

Evinden Çıkanlar

ABD Senatosu’nun eski Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Menendez hakkında hazırlanan iddianamede, siyasi nüfuzunu New Jersey’den iş adamları ve Mısır hükümetine yardım etmek için kullandığı belirtilmiş, rüşvet olarak nakit para, külçe altınlar, lüks bir araç ve çok sayıda değerli eşya aldığı ifade edilmişti.

Menendez’in evinde yapılan aramada çoğu giysilerde ve dolaplarda saklanmış yaklaşık 500 bin dolar nakit paranın yanı sıra 13 külçe altın bulunmuştu.

Savcılar Menendez için 15 yıl hapis cezası talep etmişti.

Bob Menendez Temmuz 2024’te mahkeme jürisi tarafından 16 ayrı suçtan suçlu bulunmuş, Jürinin kararının ardından Ağustos ayında görevinden istifa etmişti.

Türkiye Karşıtlığıyla Biliniyor

2019’da sözde “Ermeni soykırımının resmen tanınması” karar tasarısının Genel Kurul’da oylanmasını talep eden Menendez’in eski ABD Başkanı Joe Biden’ın ilk kez “Ermeni soykırımı” ifadesini kullanmasında rol oynadığı iddia edilmişti.

2016’da dönemin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya mektup yazarak Türkiye’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne karşı saldırgan davrandığını ileri süren Menendez, Doğu Akdeniz’deki varlığından dolayı Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını talep etmişti. Menendez’in ayrıca Türkiye’ye F-16 satışına karşı çıktığı biliniyor.

Related Posts

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçim tarihi belli oldu

Adana Valiliği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yeni Belediye Başkan Vekili seçiminin 18 Temmuz Cuma günü yapılacağını bildirdi.

Büyükçekmece Belediye başkanvekili seçiminde gerilim: ‘Neden bağırıyorsunuz?’

Büyükçekmece Belediye başkanvekili seçiminde gerilim yaşandı.

Ermenistan’da tutuklu iş insanı Karapetyan yeni siyasi parti duyurdu

Ermenistan’da ‘darbe girişimi’ iddiasıyla tutuklanan iş insanı Karapetyan, ülkede yeni siyasi partinin kurulduğunu duyurdu.

Kutup ayılarıyla omuz omuza olan bir kasabanın çarpıcı hikayesi

Kanada’nın Manitoba eyaletinde, Hudson Körfezi’nin kıyısında yer alan Churchill kasabası, “Dünya’nın Kutup Ayısı Başkenti” olarak biliniyor. Bu küçük kasaba, her yıl binlerce turisti, gezegenin en büyük kara etoburlarından biri olan kutup ayılarını …

Çanakkale’de ciğerlerimiz sigara izmaritiyle yanmış!

Çanakkale’deki orman yangınının çıkış nedeninin yere atılan sigara izmariti olduğu ortaya çıktı. İki kişi gözaltında.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack: SDG, YPG’dir ve PKK’nın bir türevidir, onlara devlet içinde bağımsız yönetim kurma borcumuz yok

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack: SDG, YPG’dir ve PKK’nın bir türevidir, onlara devlet içinde bağımsız yönetim kurma borcumuz yok