Aile aşıyı reddedip, ilaca engel oldu: Ankara’da 2 aylık bebek entübe edildi

Aşı Reddi ve Kalıtsal Hastalıklar Topuk Kanı Taramasına Karşı

Son zamanlarda aileler arasında aşı reddi ve bebeklerde kalıtsal hastalıkların tespiti için yapılan topuk kanı taramasına karşı bir artış gözlemleniyor.

Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi’nde yoğun bakımda entübe edilen iki aylık bir bebekte beyin kanaması tespit edildi.

Bebeğin kanamasının sebebi olarak K vitamini eksikliği düşünülüyor.

Aile, yeni doğan bebeklere uygulanması gereken K vitamini enjeksiyonunu yaptırmadığı ortaya çıktı.

NTV’nin haberine göre, annenin evde doğum yaptığı, ailenin bebeği K vitamini aşısı ve topuk kanı taramasına izin vermediği bilgisine ulaşıldı. Bebekte sonradan rahatsızlıklar baş gösterdi ancak ailenin çocuğa ilaç bile vermeye karşı çıktığı iddia edildi.

Beyin Kanaması Teşhisi Konuldu

Bebek durumu ağırlaştığında Çankırı’dan Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edildi ve burada beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kasapçopur, “Yenidoğan bebeklerimize doğar doğmaz K vitamini enjeksiyonu yapıyoruz” sözleriyle K vitamininin bebekleri kanamalı hastalıklardan koruduğunu belirtti.

K vitamini, kanama riskinden koruyan kritik bir vitamindir. Uygulanmadığında ciddi kanamalı hastalık tablosu ortaya çıkabilir.” Kasapçopur açıklamalarına devam etti.

İlk 3 ayda oluşan tüm kanamalı hastalıkların genellikle K vitamini eksikliğiyle ilişkilendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kasapçopur, “İnsan beyni en hassas noktamızdır. Ciddi etkilenmeler yaşanabilir, ayrıca vücudun diğer bölgelerinde kalıcı kanamalar meydana gelebilir.” dedi.

Aşı Reddi İl Sağlık Müdürlüklerine Bildiriliyor

Bebeklerde aşı ve topuk kanı redlerinin hastaneler tarafından İl Sağlık Müdürlükleri’ne bildirildiğini belirtmek gerekir.

İl Sağlık Müdürlükleri konuyu yargıya taşıyor ve son dönemde medyaya yansıyan vakalardan biri Kars’ta yaşanmıştı.

Related Posts

İran’dan Elon Musk’ı üzecek haber: Kullananlara hapis cezası

İran Meclisi, İsrail’le “casusluk ve iş birliği yapanlara” yönelik cezaları ağırlaştıran 9 maddelik yasayı onayladı ve Starlink gibi izinsiz internet sistemlerinin kullanımını yasakladı.

Mossad operasyonunda 1 gözaltı: İHA’lar hakkında bilgi sızdırıyordu

İran’da İsrail dış istihbarat birimi Mossad için çalıştığı öne sürülen bir kişi Tahran metrosunda gözaltına alındı. İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Polis Sözcüsü Said Muntazerulmehdi, konuya ilişkin bilgi verdi. İHA’LAR HAKKINDA BİLGİ …

Valilik açıkladı: Bilecik’teki yangınlar kontrol altına alındı

Sakarya’da geçen cuma günü başlayan orman yangının sıçradığı Bilecik’in Gölpazarı ile Osmaneli ilçesinde alevler kontrol altına alındı.

SON DAKİKA! Özgür Özel’den Kurultay davasına ilişkin açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 30 Haziran’da görülecek CHP kurultay davası ve mutlak butlan tartışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Özel, “İlk günden beri söyledim, bu davanın reddolacağına, bir olumsuz sonuç çıkarmayacağına eminim. Maksat sonuç almakta değil, maksat süreçte partiyi tartıştırmak” dedi

Sağlık Bakanlığı 21 kent için acil sıcaklık alarmı verdi

İtalya’da hafta sonu etkili olması beklenen aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle bugün 17, yarın ise toplamda 21 şehirde ‘kırmızı alarm’ ilan edildi. Yetkililer, tüm vatandaşları sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. SAĞLIK …

CHP lideri Özel, Berlin’de SPD Kongresi’nde konuştu: ‘Siyasi tarihimizde, demokrasiye dönük en ağır saldırılardan biri yaşanmaktadır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Berlin’de düzenlenen Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) Kongresi’nde yaptığı konuşmada, 19 Mart’tan itibaren Türkiye’de yaşanan süreci darbe olarak adlandırdıklarını belirterek, süreci Türkiye siyasi tarihindeki demokrasiye dönük en ağır saldırılardan biri olarak niteledi.