Altında 3 Noktaya Dikkat! Uzmanı Tek Tek Açıkladı

Dünya genelindeki ekonomik ve jeopolitik gelişmeler altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Son iki ay içerisinde altın fiyatları belirli bir bant aralığında dalgalanırken, Nisan ayının başından bu yana 2280 doları aşarak iki kez 2430 doların üzerine çıktı. Ancak ons altın, ağırlıklı olarak 150 dolarlık bant aralığında seyretmeye devam ediyor.

ABD EKONOMİSİ VE FED AÇIKLAMALARI ONS ALTINA ETKİ EDİYOR

Özellikle ABD’den gelen ekonomik veriler ve Federal Rezerv (FED) bölge başkanlarının şahin açıklamaları, ons altın fiyatlarını etkiliyor. ABD’de enflasyonist baskıların devam ettiğine işaret eden veriler, altın fiyatlarının rekor seviyelerden geri çekilmesine neden olmuştu. FED üyelerinin faiz artışı konusundaki tutumları, ons altın üzerinde baskı unsuru olarak görülüyor.

TL FAİZ ORANLARI VE DOLARIN SEYRİ GRAM ALTINI BASKILIYOR

İç piyasalarda ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) aldığı kararlar sonrasında TL faiz oranlarında yaşanan yükseliş ve doların zayıf seyri, gram altını baskı altında tutmaya devam ediyor. Gram altının fiyatı, dolar/TL kuru sebebiyle içeriden destek bulamıyor ve ons altının belirleyici olduğu bir dönemden geçiyor.

YATIRIMCILARA ÖNERİLER VE BEKLENTİLER

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunuyor. Kısa vadeli bakış açısının altın alımı için cazip olmadığını belirten Yıldırımtürk, toplam portföyün yüzde 40’ını altına ayırmanın uygun olabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, faizlerin yüksek olduğu dönemlerde bir miktar likiditede kalmanın önemine vurgu yapıyor. Gelecek dönemde Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının altın fiyatları üzerinde etkili olabileceği öngörülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx