Bakan Ersoy’dan Asılsız İddialara Yanıt: Halkı Bilgilendirme Gereği Doğdu
Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son günlerde çeşitli çevreler tarafından ortaya atılan asılsız iddiaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirterek, konu hakkında doğru bilgilendirme yapma gerekliliğini vurguladı.
Bakanlık olarak faaliyetlerin şeffaf ve kamu yararını gözeterek yürütüldüğünü vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti:
“Buna rağmen, mesnetsiz iddialarla kamuoyu yanıltılmakta, çarpıtılmış bilgilerle algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu tür iddialara karşı gerekli hukuki süreçler titizlikle yürütülecek ve doğru bilgilendirme adına şeffaf bir şekilde devam edilecektir.”
Bakan Ersoy, açıklamasında Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya da yer verdi.
Bakanlık açıklamasında, CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın sosyal medya hesabından yaptığı iddiaların gerçeği yansıtmadığı, söz konusu arazi tahsis kararının 1997’de alındığı bilgisine yer verildi.
Arazi tahsisinin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Aksu Enternasyonel Otelcilik ve Kundu Enternasyonel Otelcilik adına yapıldığı, daha sonra devredilerek farklı firmalara tahsis edildiği ifade edilerek, detaylarıyla açıklama yapıldı.
Geçerli düzenlemelere göre, 250 oda altındaki tesisler için ÇED raporu gerekmediği belirtilen açıklamada, şu açıklamalara yer verildi:
“Projenin 240 odalı olması nedeniyle zaten ÇED raporu gerekli değildir. Milletvekilinin iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Uygulama İmar Planı da onaylanmış ve yürürlüktedir.”
More Stories
Kızılay Kütahya Şubesi Yeni Yönetimini Belirledi
Kastamonu’da Mezarlık Cinayeti Davası
Tülay Hatimoğulları “Sayın Öcalan” dedi, MHP’li Semih Yalçın başını önüne eğdi