Cumhurbaşkanlığı Seçimine Bir Gün Kala 2 Aday Yarıştan Çekildi

İran’da yarın (28 Haziran) yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine bir gün kala muhafazakar adaylar Ali Rıza Zakani ve Emir Hüseyin Kadızadehaşimi, muhafazakar kanadın seçim yarışından çekildiğini açıkladı.

Tahran Belediye Başkanı Zakani, X hesabından yayınladığı mesajda, seçimden çekildiğini duyurdu. Zakani, adaylıktan çekilme kararını, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin yolunun devam etmesini sağlamanın önemli olduğunu belirterek aldığını ifade etti.

Zakani, seçim kampanyası süresince rekabet içinde bulunduğunu ancak şimdi Said Celili ve Muhammed Bakır Kalibaf gibi diğer muhafazakar adayların arasında birlik sağlanmasını istediğini dile getirdi. Zakani, Celili ve Kalibaf’ın birlik olmalarını ve devrimci güçlerin ortak taleplerine yanıt vermelerini isteyerek, üçüncü Ruhani

AMAÇ, MUHAFAZAKAR KANADI GÜÇLENDİRMEK

Diğer taraftan, muhafazakar adaylardan Şehit ve Gaziler Vakfı Başkanı Emir Hüseyin Kadızadehaşimi de dün adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Kadızadehaşimi, muhafazakar kanadın birliğini güçlendirmek amacıyla bu adımı attığını vurguladı.

ADAYLARDA SON DURUM

İran’da 28 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Zakani ve Kadızadehaşimi’nin çekilmesi sonrası yarış dört aday arasında devam edecek. Muhafazakar kanattan Said Celili, Muhammed Bakır Kalibaf ve Mustafa Purmuhammedi, reformist cephenin ise Tebriz Milletvekili Mesud Pezeşkiyan’ın adayı olarak yer alacak.

Seçime bir gün kala, Celili ve Kalibaf arasında bir anlaşma sağlanarak bir adayın daha geri çekilmesi bekleniyor. Bu gelişmeler, İran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik son hazırlıkların yoğun bir şekilde sürdüğünü gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx