Diyaliz faciasında 3 kişi ölmüştü… 2’si görevli 4 kişi gözaltında

Burdur Devlet Hastanesi’nde 25 Mayıs’ta saat 08.00-12.00 ile 12.00-16.00 seanslarında diyalize giren hastalardan bazıları baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe şeklindeki şikayetlerle hastaneye geldi. Bazılarının durumunun ağırlaşması üzerine yetkililer gün içinde diyalize giren hastaların tamamına telefonla ulaşıp, hastaneye gelmelerini istedi. Bazıları da ambulansla hastaneye getirildi.

İlk etapta sağlık durumu ağırlaşan 18 hasta ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yetkililer, farklı illerden ambulans talep etti. Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla gün içinde diyaliz tedavisi gören 33 hastanın tamamı hastanelere gönderildi. Hastalardan 23’ü Antalya’da, 6’sı Afyonkarahisar’da, 3’ü Isparta’da, 1’i de Denizli’de tedaviye alındı.

3 HASTA ÖLDÜ, 2 HASTANIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Hastalardan Mustafa Demir (70), tedavi gördüğü Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 28 Mayıs’ta, Saniye Aksöz (88) ve Somalili Amina Abas Jama (67) ise tedaviye alındıkları Antalya Şehir Hastanesi’nde 29 Mayıs’ta yaşamını yitirdi. Hastalardan 1’inin Antalya’da, 1’inin de Isparta’da normal serviste tedavisinin sürdüğü, diğerlerinin taburcu edildiği öğrenildi.

SEKRETER, TEKNİSYEN VE İKİ MÜHENDİS GÖZALTINDA

Valilik kararıyla kapatılan diyaliz ünitesindeki olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı’nın görevlendirdiği 1 müfettiş de hastanede inceleme yaptı.

Yürütülen adli soruşturma kapsamında Burdur Devlet Hastanesi’nde görevli sekreter M.C. ve elektrik teknisyeni İ.S. ile bağımsız çalışan makine mühendisleri G.A.S. ve Y.A., ‘Taksirle ölüme sebebiyet verme’ ve ‘Taksirle yaralama’ suçlarından dün sabah gözaltına alındı. Şüpheli 4 kişi bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx