EİB’den Mart’ta 1,6 milyar dolarlık ihracat




Ege İhracat Raporu – İzmir Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başı Çekiyor

Ege İhracat Raporu – İzmir Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başı Çekiyor

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 248 milyon dolarlık ihracata imza atarak yüzde 6 artış elde etti ve zirvedeki yerini korudu. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ise 135 milyon dolarlık döviz getirisiyle ikinci sırayı aldı. Üçüncü sırada ise Ege Maden İhracatçıları Birliği yer aldı ve 120 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, Mart ayında ihracatını yüzde 47 artışla 46 milyon dolara çıkararak en fazla artış gösteren sektör oldu. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 103 milyon dolarlık ihracatla, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ise 98 milyon dolarlık ihracatla sıralamada yer aldı.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yüzde 25 artışla 95 milyon dolarlık, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ise yüzde 5 artışla 95 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ise 73 milyon dolarlık ihracat rakamıyla kendine yer buldu.

Ege Tütün İhracatçıları Birliği ihracatını 58 milyon dolara, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise 36 milyon dolara taşıdı. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ise 14 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdı.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN REKABET GÜCÜNE YÖNELİK CİDDİ SİNYALLER GELİYOR

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, küresel ticaret dinamiklerindeki gelişmelerin Türkiye’nin ihracat performansını doğrudan etkilediğini belirtti. Eskinazi, yapılan açıklamalarında ABD Başkanı Trump’ın politikalarının uzun vadede baskı oluşturabileceği uyarısında bulundu. Sektörlerdeki kan kaybının artık daha belirgin hale geldiğini ifade etti.

Hazır giyim ve tarım sektörlerindeki yapısal kırılmalar hakkında konuşan Eskinazi, sektörlerin yaşadığı zorlukları detaylı bir şekilde analiz etti. Yüksek enerji ve hammadde maliyetleri, artan işçilik giderleri ve daralan ihracat pazarları sektörler üzerinde olumsuz etkilere neden olmakta. Bu sorunların geçici çözümlerle üstesinden gelmenin zor olduğunu vurguladı.


Related Posts

‘Nitelikli işgücü’ne yoğun talep

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programından 6 bin 343 kişinin yararlandığını bildirdi.

Rapor: Türkiye, dolar milyoneri artışında dünya birincisi oldu ama vatandaşın reel serveti eridi

Rapor: Türkiye, dolar milyoneri artışında dünya birincisi oldu ama vatandaşın reel serveti eridi

12 milyar dolarlık enerjiyi ikame etti

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, güneş ve rüzgârdan elektrik üretimiyle geçen yıl 12 milyar dolar enerji ithalatının önüne geçildiğini söyledi.

Rusya’dan petrol arzına yönelik açıklama

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Orta Doğu’da artan gerginliğin ardından küresel petrol piyasasında arz açığı yaşanmadığını söyledi.

Konut sektörü, uygun arsa ve erişilebilir finansmana odaklanacak

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER), yeni yönetim kurulu ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Özen Kuzu, Mert …

Almanya’da yatırımcı güveni faiz indirimleriyle yükseldi

Almanya’da yatırımcı güveni, olumlu ekonomik sinyaller ve düşen faiz oranları ışığında haziranda 47,5’e yükseldi.