Elektrik faturalarında büyük değişim: 1050 lirayı geçen 2 bin lira ödeyecek

Elektrik Tüketiminde Yeni Düzenleme: Son Kaynak Tedarik Tarifesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tüketiminde önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Yeni Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) ile yıllık 100 milyon kWh’ye kadar olan tüketimlerde devlet sübvansiyonu uygulanacak ancak bu sınır 5,000 kWh’e düşürüldü. Bu miktarı aşan tüketiciler için farklı bir fiyatlandırma modeli devreye girecek.

Yüksek Tüketim Yapanlar İçin Faturalarda Artış Bekleniyor

Dünya Gazetesi’nden Hamide Hangül’ün haberine göre, 5,000 kWh’in üzerinde enerji tüketen haneler artık serbest piyasa tarifesine tabi olacak. Bu da elektrik fiyatlarının gerçek maliyet üzerinden hesaplanması demek. Sonuç olarak, bu hanelerin elektrik faturalarında %2 ila %2,5 arasında bir artış bekleniyor.

Sanayi ve Ticarette de Değişiklikler

Yeni düzenleme, sanayi ve ticaret işletmeleri için de yürürlüğe girecek. Bu işletmelerin yıllık sübvansiyon miktarı 1 milyon kWh’dan 15,000 kWh’ye düşürülecek. Tarımsal faaliyetlerde ise herhangi bir değişiklik olmayacak ve yıllık 100 milyon kWh’lık sübvansiyon devam edecek.

Kimler Bu Düzenlemeden Etkilenmeyecek?

Yıllık 5,000 kWh’in altında elektrik tüketen haneler yeni düzenlemeden etkilenmeyecek. Bu haneler, devlet sübvansiyonu kapsamında daha düşük fiyatlarla elektrik kullanmaya devam edecekler.

Sonuç olarak, 1 Şubat itibariyle elektrik faturalarında önemli bir artış bekleniyor. Yüksek tüketim yapan haneler ve işletmeler, yeni düzenleme ile daha yüksek maliyetlerle karşılaşacaklar.

Related Posts

Bakan Bayraktar, Umman Yatırım Otoritesi Başkanı Al Murshidi ile bir araya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Umman Yatırım Otoritesi Başkanı Abdulsalam bin Mohammed Al Murshidi ile görüştü.

Emeklilerin nüfus içindeki payı artarken yoksullaşma arttı pastadaki payı düştü: Emekli sefalete mahkûm

DİSK-AR’ın araştırmasına göre ortalama emekli aylığı 2003’te asgari ücretin yüzde 36 üzerinde iken bugün yüzde 22 altına geriledi. Milli gelirdeki payı yüzde 46.4’ten yüzde 29’a düştü.

Almanya’da iflaslar artıyor

Almanya’da şirket iflas başvuruları haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artarken, yılın ikinci çeyreği iflaslarda son 20 yılın en yüksek seviyesine sahne oldu.

Türkiye’de 45 ilin ihracatı yılın ilk yarısında arttı

Türkiye’de ocak-haziran döneminde 20 ilin ihracatı 1 milyar doların üzerine çıktı, 45 ilde ihracat artışı gerçekleşti.

2.5 milyon TL’ye varan düşük faizli ‘Nefes Kredisi’ için başvurular başladı

KOBİ’lere yönelik ‘Nefes Kredisi’ başvuruları başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde sağlanan kredi desteğine ilk günden bin işletme başvurdu. Uygun görülen üyelere 1 milyon TL ile 2 milyon 500 bin TL arasında kredi verilecek.

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.