Gazze’de ölü sayısı 38 bine dayandı, Netanyahu ‘ateşkesi desteklediğini’ söyledi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, son 24 saatte 43 artarak 37 bin 877’ye yükseldi. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 268 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerinde 3 “katliam” gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 43 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 111 kişinin yaralandığı belirtildi.

AA’nın aktardığına göre, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 37 bin 877’ye, yaralananların sayısının da 86 bin 969’a yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail’in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

NETANYAHU, ‘ATEŞKESİ DESTEKLEDİĞİNİ’ SÖYLEDİ

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nde sivilleri hedef alan saldırılarına devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı 3 aşamalı ateşkes teklifini de desteklediklerini savundu. The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre, Netanyahu haftalık kabine toplantısı öncesi İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

İsrail’in Gazze’de ateşkes teklifini desteklediğini ileri süren Netanyahu, “esirlerin serbest bırakılmasının önündeki tek engelin Hamas olduğunu” iddia etti. Netanyahu, Gazze’de büyük bir yıkıma yol açan saldırıların “hedeflerine ulaşana kadar” sonlandırılmayacağını belirtti. İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail’in Kanal 14 televizyonuna 23 Haziran’da verdiği röportajda, Gazze’deki saldırıları tamamen durdurmayacaklarına işaret ederek, “Kısmi bir anlaşma yapmaya hazırım” demişti.

İSRAİL ORDUSU, BATI ŞERİA’DA BİR EVİ BOMBALADI

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Tulkerim’de bir evi bombalaması sonucu ise bir Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Filistin devlet televizyonunda yer alan habere göre, İsrail ordusu Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı’nda Filistinlilere ait bir evi füzeyle vurdu.

Menşiyye Mahallesi’nde bulunan eve düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre bir Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar arasında çocukların da bulunduğu bilgisi verildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx