Gazze’deki Şifa Hastanesi için harekete geçild

Şifa Hastanesi, İsrail Saldırılarından Sonra Yeniden Doğuyor

Hak İnsani Yardım Derneği tarafından yapılan açıklamada, 1946 yılından bu yana hizmet veren ve bölgenin en donanımlı sağlık merkezi konumunda olan 700 yatak kapasiteli Şifa Hastanesi’nin, İsrail’in Ekim 2023’teki saldırıları sonucunda kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Derneğin Dış İlişkiler Sorumlusu Hüseyin Coşkun, Gazze’nin en önemli sağlık kurumu olan Şifa Hastanesi’ni eski işlevine geri kazandırmak için çalışmaların başladığını açıkladı. Coşkun, “Bu proje, sadece binanın restore edilmesi değil, aynı zamanda binlerce insanın umudu demektir.” dedi.

Proje kapsamında Şifa Hastanesi’nin tüm bölümlerinin modernize edilerek yeni tıbbi cihazlarla donatılması planlanıyor.

Related Posts

Dışişleri Bakanı Fidan Sırbistan Devlet Bakanı Zukorlic ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan resmi ziyarette bulunduğu Belgrad’da; Uzlaşma, Bölgesel İş Birliği ve Sosyal İstikrardan sorumlu Devlet Bakanı, Adalet ve Uzlaşma Partisi Genel Başkanı Usame Zukorlic ile bir araya geldi.

‘Açın kombileri’ diye bağıran AKP’li trollden yüzsüz bir savunma

Türkiye’nin doğal gaz patronu olduğunu iddia edip seçimlerden önce ‘Açın kombileri’ diye video çeken AKP’li Abdurrahman Uzun’dan 5 yıl sonra itiraf geldi.

İSKİ kaçak inşaatlara son uyarıyı yaptı

İSKİ’nin, Sazlıbosna’da içme suyu havzasındaki kaçak konutlar için verdiği süre doluyor. Yıkım kararının şantiyelere asılmasıyla birlikte çalışmalar yavaşladı.

Düğün konvoyu yolu kesti: Ambulans şoförü “İnsan hayatına mahal oluyorsunuz şuan yolu açar mısınız?” diyerek isyan etti

Ankara’da ambulansa yol vermeyen düğün konvoyundaki sürücülere ceza kesilirken, o anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İngiliz medyasından dikkat çeken analiz: Erdoğan, Türkiye’yi yeniden dünyanın merkezine yerleştiriyor

ABD’nin küresel liderlikten çekildiği bir dönemde Avrupa, güvenlikte Türkiye’ye daha fazla ihtiyaç duyuyor. İngiliz The Telegraph’ta yer alan analizde de Avrupa’nın Türkiye’ye duyduğu ihtiyaç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu güç dengesine yer verildi. Analizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde hem askeri hem diplomatik gücüyle öne çıkan Türkiye, yeniden dünyanın merkezine yerleştiğine vurgu yapıldı. Öte yandan analizde Türkiye’nin, Avrupa’nın güvenliği için vazgeçilmez hale geldiğine de dikkat çekildi.

Uzmanlar Çin’in ‘ölüm anahtarını’ keşfetti: Pekin reddeti, ancak hiçbir planda yok!

Olası bir dünya savaşı senaryosunda Çin’in Batı’nın enerji altyapısını çökertme kapasitesine sahip olabileceği öne sürüldü. Çin menşeli güç dönüştürücülerde plan dışı iletişim cihazları bulunduğu iddiası, enerji sistemlerine sızma ihtimalini gündeme getirdi. ABD ve İngiltere’de yetkililer alarma geçerken, Pekin suçlamaları reddetti.