Hamas: Netanyahu’nun “yok etme” girişimlerine rağmen esirleri koruduk

Hamas, 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkes anlaşması kapsamında yapılan beşinci esir takasında Gazze Şeridi’nin orta bölgesindeki Deyr el-Belah kentinde 3 İsrailli esin serbest bırakılması görüntülerinin ardından yazılı açıklama yaptı.

Filistin direnişinin, İsrailli esirlere yönelik muamelesinde insani değerlere ve uluslararası insancıl hukuk hükümlerine bağlı kaldığı vurgulanan açıklamada, “Direnişimiz, siyonist bombalamalara ve savaş suçlusu Netanyahu’nun İsrailli esirleri hedef alıp ortadan kaldırma girişimlerine rağmen, onların hayatlarını korumak için büyük çaba sarf etti” denildi.

Öte yandan, İsrail Başbakanlığından İsrailli esirlerin serbest bırakılması sonrasında yapılan açıklamada, “Esirlerin, ciddi şekilde yetersiz beslenmiş göründükleri” ve “İsrail’in tanık olunun korkunç sahneleri görmezden gelmeyeği” kaydedildi.

İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ise X hesabından yapıtığı açıklamada serbest bırakılan İsrailli esirlerin durumuyla ilgili “insanlığa karşı suç” yorumunu yaptı.

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının beşinci turunda, Gazze’deki 3 İsrailli erkek esir Uluslararası Kızılhaç ekiplerine teslim edilmişti.

Related Posts

Eski Bakan Yardımcısı dolandırıcılıktan 13 yıl hapis cezası aldı

Rusya’da yolsuzluk ve dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen eski Savunma Bakan Yardımcısı Timur İvanov, mahkeme tarafından 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar, bugün Moskova Şehir Mahkemesi’nde görülen davada açıklandı.

Özgür Özel: Bu iktidar 100 gün önce kaybettiğini itiraf etmiştir

Özgür Özel, “Biz omuz omuzayız, birbirimizden güç alıyoruz.” dedi.

Trump, Suriye’ye yaptırımları sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımlarını sonlandıran Başkanlık kararnamesini imzaladı. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, “Başkan Trump, istikrarlı, birleşik ve kendi içinde ve komşularıyla barış içinde olan bir Suriye’yi desteklemeye kararlı” ifadelerine yer verildi.

Butlan kılıcı 70 gün daha sallanacak!

Mutlak butlan istemiyle açılan davanın dördüncü duruşması ilginç bir tarihe rastladı. CHP’nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’den bir gün önce görülecek.

İran’dan Elon Musk’ı üzecek haber: Kullananlara hapis cezası

İran Meclisi, İsrail’le “casusluk ve iş birliği yapanlara” yönelik cezaları ağırlaştıran 9 maddelik yasayı onayladı ve Starlink gibi izinsiz internet sistemlerinin kullanımını yasakladı.

Mossad operasyonunda 1 gözaltı: İHA’lar hakkında bilgi sızdırıyordu

İran’da İsrail dış istihbarat birimi Mossad için çalıştığı öne sürülen bir kişi Tahran metrosunda gözaltına alındı. İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Polis Sözcüsü Said Muntazerulmehdi, konuya ilişkin bilgi verdi. İHA’LAR HAKKINDA BİLGİ …