İsrail yanlısı İngiliz avukatlardan mide bulandıran açıklama: Savaşın Gazze’de “obeziteyi düşüreceğini” söylediler

Co-op İsrail Mallarını Boykot Etmeyi Görüşüyor

İngiltere’deki perakende satış işletmelerine sahip Co-operative Group (Co-op), İsrail mallarını boykot etme teklifini yıllık toplantısında değerlendirecek. Tartışmaların fitilini ateşleyen UKLFI adlı sivil toplum örgütü, Co-op’un bu kararıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

UKLFI açıklamasında, Co-op’un kararının temelini oluşturan The Lancet’teki makalenin 186 bin Gazzelinin İsrail saldırıları nedeniyle öldüğü iddialarına dayanılmaz olduğunu belirtti. Ayrıca, boykotun Co-op’un ilkelerine aykırı olduğunu savundu.

Co-op’un potansiyel boykotuna ilişkin yapılan açıklamada, 13-17 yaş arası çocuklar arasında ölenlerin %65’inin Hamas savaşçıları olabileceği iddia edilirken, sivil-savaşçı ölüm oranlarının diğer çatışmalardan daha düşük olduğu vurgulandı.

UKLFI, The Lancet’in İsrail saldırılarının obeziteyi azaltabileceğini iddia etmesine karşı çıkan Filistin destekçilerinin eleştirilerine maruz kaldı. Ancak, İngiltere’deki Filistin Dayanışma Kampanyası’nın Başkanı Ben Jamal’ın sözleri ve Arap-İngiliz Anlayış Konseyi Başkanı Chris Doyle’un tepkisi yüksek sesle yankılandı. Gazze’deki temel gıda maddelerinin fiyatlarındaki artış ve İsrail’in bölgedeki politikaları da eleştiri oklarının hedefinde yer aldı.

Related Posts

Soğuk hava Türkiye’yi bırakmıyor: İstanbul ve Ankara montlara geri dönecek

Türkiye’de yaz beklenirken Rusya’dan gelen soğuk hava akımları etkisini sürdürüyor. Geçen hafta içi yurdun büyük bir bölümünde sıcak hava etkili olmuştu. Herkes yaz mevsimine hazırlık yaparken, dün yurdun bazı bölümlerinde hissedilir şekilde sıcaklık düşüşü yaşandı. Yeni haftada sıcaklıkların daha da düşmesi bekleniyor.

Testlerle ortaya çıktı: Anne kız rolüyle organ nakli yalanı

Fransa’da yaşayan ve İstanbul’a gelip organ nakli için vericiyi kızı olarak tanıtan kadın ile işbirliği yaptığı 3 şüpheli yakalandı

CHP’li Adıgüzel’den Fidan’a suikast tepkisi: ‘Biz her gün suikaste uğruyoruz’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın suikasta uğradığına yönelik açıklamasına CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’den, “Biz ve bu ülke her gün suikasta uğruyoruz. Sen bir gün biz her gün” tepkisi geldi.

Özgür Çelik’ten ‘Büyükçekmece’ tepkisi: ‘Fişleme ve gözdağı operasyonu!’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Büyükçekmece Belediyesi’ne bir yazı göndererek son 10 yıldaki inşaat ruhsatları projeleriyle ilgili bilgi istemesine tepki gösterdi.

Gazze’de 65 binden fazla çocuk açlık nedeniyle ölüm riski altında: 40 gündür ekmeğe erişim yok

İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze’de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisi yaptığı açıklamada “Bölgede 40 gündür hiçbir fırın çalışamıyor, halkın temel gıdası olan ekmeğe erişimi tamamen kesilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

IMF, Pakistan’a 1 milyar dolarlık kaynağın önünü açtı

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, Pakistan için yaklaşık 7 milyar dolarlık kredi programının ilk incelemesini tamamlarken, ülkenin yaklaşık 1 milyar dolarlık kaynağa erişimine izin verdi. IMF’den yapılan açıklamada, Pakistan’ın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir