İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 116 Filistinli hayatını kaybetti
İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara yeni bir dalganın daha eklendiği bildirildi. Saldırılar sonucunda en az 116 Filistinli öldü.
Görgü tanıkları ile sağlık kaynaklarından gelen bilgilere göre, Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus’un batısındaki El-Mevasi bölgesinde yer alan bir çadır hedef alındı ve 6 kişilik bir aile bu saldırıda yaşamını yitirdi. Patlamanın etkisiyle çevredeki diğer çadırlarda da yangın çıktı.
Gazze Vadisi’nin güneyindeki Salahaddin Caddesi’nde ise insani yardım bekleyen sivillere ateş açılması sonucu 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Ölü Sayısı Artıyor
Son bir günde Gazze’deki hastanelere 19 Filistinlinin cenazesinin getirildiği ifade edildi. Böylece son saldırılarla birlikte ölenlerin sayısı, içlerinde insani yardım bekleyenlerin de bulunduğu en az 116’ya yükseldi. Daha önceki saldırılarda ise en az 89 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.