KFC ve Pizza Hut işçilerinin hak arayışı sürüyor

Konkordato ilan eden ve Ocak ayı maaşlarını ödemeyen KFC ve Pizza Hut işçileri, Gaziantep’te bir basın açıklaması yaparak mağduriyetlerini dile getirdi. İşçiler, haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Bebek bekleyen mağdur bir işçi, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı: “Şu an biz hakkımızı istiyoruz. Eşimle birlikte aynı şirkette çalışıyoruz ve ikimiz de mağduruz. Bir bebek bekliyoruz ama kimse bize destek olmuyor. Kira ödeyemiyoruz, ekmek bile alamıyoruz. Sadece hakkımızı istiyoruz. Çok zor bir şey istemiyoruz.” 

2015 yılından beri KFC’de çalışan bir işçi ise yetkililere seslendi: “Hep birlikte çalıştık ama şimdi maaşlarımızı alamıyoruz. İlkem Şahin ve ailesi rahat yaşayacak diye biz neden mağdur oluyoruz? Devlet neden bunu araştırmıyor? Bizi böyle mi bırakacak? 7 bin kişi mağdur. Bu kadar insanın emeğini devletimiz inşallah en kısa sürede bu adamdan ve ailesinden çıkartır. Bu kadar kişinin emeği, hakkı boş değil.”

Kadın işçiler, izin günleri, tazminat hakları ve ödenmeyen maaşları konusunda haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti. Çalışma şartlarının düzeltilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadeleye devam edeceklerini vurguladılar. (ANKA)

 

Related Posts

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Ankara’da kafa kafaya facia: 4 kişi öldü

Ankara-Niğde Otoyolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir