“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Kurban Etlerinin Muhafazası Önemlidir

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etlerinin doğru şekilde saklanması gerektiği konusunda uyardı. Yardımcı, kesilen etlerin hemen poşetlenip dolaba konmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, “Etin sıcaklığı ve poşetin havasızlığı birleşince et yanabilir, yeşilimsi bir renk alabilir ve zehirlenmeye neden olabilir” dedi.

Doğru Saklama Yöntemleri

Etin kesilmesinin ardından serin ve hava alabilen bir alanda yayılması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, “Etlerin üst üste gelmemesi ve 2-3 saatte bir ters düz edilmesi önemlidir. Bu, etin yumuşak olmasını ve üzerindeki bakterilerin atılmasını sağlar” şeklinde konuştu. Hatta mümkün olan vatandaşların etlerini kasapların dolaplarında saklayabileceğini belirtti.

Saklama Yöntemleri

Eti saklayacak kişilere plastik kaplar veya buzdolabı kasaları öneren Yardımcı, buzdolabı poşetlerine etin dikkatlice yerleştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, ihtiyaç doğrultusunda eti parçalayarak dondurucuda saklamanın da uygun olduğunu söyledi. Ancak etin parçalanmasında uzman kişilere başvurulması gerektiğini de vurgulayan Yardımcı, kasaplara götürmenin daha güvenli olacağını söyledi.

Dini Vecibelere Dikkat

Kurbanlık seçerken dini vecibelere uyulması gerektiğini hatırlatan Yardımcı, yaşını doldurmamış hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kesimin belediye görevlileri eşliğinde ve veteriner kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, siparişle alınan kurbanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Related Posts

Aslında zayıflamak çok kolaymış: Sadece bu 6 kuralı hayatınıza sokun yeter

Kilo vermek artık sancılı diyetlere bağlı değil; uzmanlar, sadece hayatınıza katacağınız 6 basit kuralın zayıflama sürecinde mucizevi fark yaratabileceğini söylüyor.

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Adet kanamalarınız uzun sürüyorsa dikkat: Hastalığın ilk işareti olabilir

Adet kanamalarınız normalden uzun sürüyorsa bu durumu hafife almayın. Kadınların yüzde 10 ila 24’ünü etkileyen rahim polipleri, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, sorunun çoğu zaman adet düzensizliği, ara kanama ve özellikle yoğun adet kanamalarıyla kendini gösterebileceğine işaret etti.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

Zayıflık algısına yenik düşmeyin

Özellikle sosyal medyada zayıflık algısı üzerinden yürütülen paylaşımlar, gençler arasında yeme bozukluklarının artmasına neden oluyor. Sıkça karşılaşılan ‘mükemmel’ beden dayatmaları, gerçeklikten uzak beklentiler yaratarak bireyleri sağlıksız yeme davranışlarına itebiliyor.

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor