Meteoroloji’den yine uyarılarla dolu bir Pazar!

Meteorolojiden Yine Uyarılarla Dolu Bir Pazar

Ankara (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu, Ege bölgesi (Manisa ve İzmir hariç), Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Tekirdağ, Kırklareli, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Bolu, Düzce, Trabzon’un doğusu, Rize çevresi, Artvin’in kıyı ilçeleri, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevresi ve Şanlıurfa’nın batı kesimlerinde yağışlı bir hava öngörülüyor.

Bu yağışların genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenirken, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği öngörülüyor. Muğla’nın doğusu, Antalya ve Mersin çevresi ile Adana’nın batısında ise yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Rüzgarın ise Marmara ve Kıyı Ege bölgesinde kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) esmesi beklenirken, Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma, don, pus ve sis oluşabileceği uyarısında bulunulmaktadır.

Meteoroloji ekipleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerindeki yüksek bölgeler ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye etmektedir.


Related Posts

İsrail güçleri Türk diplomatın da bulunduğu heyete ateş açtı

İsrail ordusu, aralarında Türkiye, İngiltere, Kanada, Fransa, Çin, Rusya ve Avrupa Birliği’nden diplomatların bulunduğu heyetin Batı Şeria’nın Cenin kentindeki mülteci kampına ziyareti sırasında havaya ateş açtı. Cenin Mülteci Kampı’nın girişinde …

İsveç’te cami kundaklayan zanlı tutuklandı, telefonunda Nazi izi çıktı

İsveç’te camiyi kundaklayan zanlı, “kundaklama ve nefret suçu işlediği” gerekçesiyle tutuklandı. Şüphelinin telefonunda Nazilere ait propaganda görüntüleri ile Müslüman ve Yahudilerin dini merkezlerinin adresleri çıktı.

Bakanlık İSKİ’ye 3,3 milyon TL ceza kesti

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ), kentsel atık suların arıtılmadan denize deşarj edilmesi nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 milyon 343 bin 688 TL idari ceza kesildi.

Afganistan’da kömür madeninde patlama: 7 kişi öldü

Afganistan’ın kuzeyindeki Samangan vilayetindeki kömür madeninde meydana gelen patlamada 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İran: ABD ile bir sonraki tur görüşmelere katılıp katılmamayı değerlendiriyoruz

İran: ABD ile bir sonraki tur görüşmelere katılıp katılmamayı değerlendiriyoruz

CHP’den tiyatro biletlerine yapılan zamma tepki: ‘Tiyatroya erişim bir ayrıcalık değil, temel bir haktır’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, Devlet Tiyatroları’nın 2 Nisan 2025 itibarıyla bilet fiyatlarında yüzde 300’e varan oranlarda artış yaptığını, bu durumun hem ekonomik hem de toplumsal sonuçları olduğunu söyledi, “Tiyatroya erişim bir ayrıcalık değil, temel bir haktır” dedi.