Moskova Kitap Festivali’nde Zülfü Livaneli rüzgarı

Moskova’nın en prestijli kitap festivallerinden olan ve Kızıl Meydan’da gerçekleştirilen Moskova Kitap Festivali’nde Zülfü Livaneli’nin Rusçaya çevrilen ‘Huzursuzluk’ kitabı için bir söyleşi ve imza günü düzenlendi. Büyük ilgiyle karşılanan imza gününe yüzlerce okur katıldı.

Festivalin açılışından bu yana böylesi kalabalıkla karşılaşmadıklarını söyleyen organizasyon yetkilileri, şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını gizleyemedi. Etkinlikte ekstra güvenlik önlemleri alındı.

Programın moderatörlüğünü kitabın Rusçaya çevirisini de gerçekleştiren Prof. Dr. Darya Jigulskaya üstlendi. ‘Huzursuzluk’ kitabının kısa tanıtımının ardından soru-cevap kısmına geçildi ve izleyiciler merak ettiklerine yanıt bulma şansına sahip oldu.

Kapanış bölümünde ise izleyiciler, Zülfü Livaneli’ye kitaplarını imzalatmak ve hatıra fotoğraf çektirmek için uzun kuyruk oluşturdu. 

Kızıl Meydan’ın büyülü atmosferi altında tamamlanan program Moskova Nâzım Hikmet Vakfı organizasyonuyla gerçekleştirildi.

Kitabın çevirisinde Daria Jigulskaya’ya Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü, Rusça baskısı ve yayınında ise Moskova Nâzım Hikmet Vakfı destek verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx