OGM’den ‘yangın’ uyarısı: 3 gün ciddi rüzgar var!

Orman Yangınlarıyla Mücadelede Son Durum

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Orman Yangınlarıyla Mücadele Dairesi Başkanı Alper Yılmaz, 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yaşanan 401 yangından 399’unun söndürüldüğünü açıkladı. Bu gelişmelerin ardından kontroller sağlanmıştır. Ancak ilerleyen saatlerde kuvvetli rüzgar beklendiği için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Meteorolojik risk haritasına göre çarşamba, perşembe ve cuma günleri önemli bir rüzgar riski bulunmaktadır.

Yangın Yönetim Merkezi’nde konuşan Alper Yılmaz, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan teknolojiler ve araçlar hakkında bilgi verdi. Hava ve kara araçlarının aktif olarak kullanıldığını belirten Yılmaz, yangınların idaresinin yapıldığı merkezin sürekli görev halinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi’nin (MEUS) verilerini kullanarak bölgeleri önceden uyardıklarını ve riskin yüksek olduğu alanlara ek ekipler gönderdiklerini söyledi.

Rüzgarlar Orman Yangınlarına Karşı Risk Teşkil Ediyor

Yangınlarla mücadelede 2742 ilk müdahale aracının aktif olarak görev yaptığını belirten Yılmaz, bu araçların yangınların tespitinde İHA’larla koordineli çalıştığını açıkladı. İlk müdahale sürelerinin 11 dakikalara kadar düştüğünü söyleyen Yılmaz, meteorolojik koşulların zorlu olduğu bir dönemden geçtiklerini belirtti. Kontrol altına alınan yangınların bile kontrolünü sürdürmek için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Farklı Sıkıntılara Sebep Olabilecek Yangınlarla İlgili AFAD ile İş Birliği

Yılmaz, 30 Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangınların müdahale edilmesinin sağlandığını ancak daha büyük ölçekli yangınlarda merkezin devreye girdiğini söyledi. Bu tür yangınlarla mücadelede AFAD ile iş birliği içinde olduklarını belirtti. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sahil Güvenlik ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlarla koordineli bir şekilde yangınlara karşı mücadele ettiklerini ifade etti.

Related Posts

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçim tarihi belli oldu

Adana Valiliği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yeni Belediye Başkan Vekili seçiminin 18 Temmuz Cuma günü yapılacağını bildirdi.

Büyükçekmece Belediye başkanvekili seçiminde gerilim: ‘Neden bağırıyorsunuz?’

Büyükçekmece Belediye başkanvekili seçiminde gerilim yaşandı.

Ermenistan’da tutuklu iş insanı Karapetyan yeni siyasi parti duyurdu

Ermenistan’da ‘darbe girişimi’ iddiasıyla tutuklanan iş insanı Karapetyan, ülkede yeni siyasi partinin kurulduğunu duyurdu.

Kutup ayılarıyla omuz omuza olan bir kasabanın çarpıcı hikayesi

Kanada’nın Manitoba eyaletinde, Hudson Körfezi’nin kıyısında yer alan Churchill kasabası, “Dünya’nın Kutup Ayısı Başkenti” olarak biliniyor. Bu küçük kasaba, her yıl binlerce turisti, gezegenin en büyük kara etoburlarından biri olan kutup ayılarını …

Çanakkale’de ciğerlerimiz sigara izmaritiyle yanmış!

Çanakkale’deki orman yangınının çıkış nedeninin yere atılan sigara izmariti olduğu ortaya çıktı. İki kişi gözaltında.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack: SDG, YPG’dir ve PKK’nın bir türevidir, onlara devlet içinde bağımsız yönetim kurma borcumuz yok

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack: SDG, YPG’dir ve PKK’nın bir türevidir, onlara devlet içinde bağımsız yönetim kurma borcumuz yok