Özgür Özel’den ‘süreç’ açıklaması: Gizli pazarlığa evet demeyiz

Özge Polat Adına Açılan Kitaplık, CHP Genel Başkanı Tarafından Açıldı

Çiğli Belediyesi’nin geçtiğimiz ekim ayında eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan ve hayata tutunan Özge Polat’ın ismini vererek tamamladığı Kent kitaplığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından açıldı.

Özel, açılış sonrasında kitaplıkta gençlerin sorularını yanıtladı. ANKA’nın haberine göre, bir öğrenci çözüm süreci ile ilgili ve Öcalan’ın hapisten çıkarılması gibi konularda açıklama yapılmadığını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bunun neresinde yer alıyor?” diye sordu.

ERDOĞAN’IN DURUMU VE CHP’NİN TUTUMU: Özel, konuya ilişkin şunları söyledi: “Yanındayız ya da karşısındayız demek doğru olmaz çünkü net olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtlerin desteğini kaybettiğini görebiliyoruz. CHP, 1989 Kürt raporundan beri Türkiye’de bir Kürt meselesinin olduğunu ve bunun demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini savunmaktadır.”

ŞEFFAF SÜREÇ ŞART: Özel, sürecin Meclis’te yürütülmesi ve şeffaf olması gerektiğini vurgulayarak, toplumsal mutabakatın sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, şehit aileleri ve gazilerin temsilcisinin Meclis’te oluşturulacak komisyonda yer alması gerektiğini savundu.

DEMOKRATİK HAKLARIN VERİLMESİ: Özel, bütün partilerin desteğiyle terör örgütlerinin silah bırakmasını ve demokratik hakların verilmesini önerdiğini, bu sürecin anayasalarda da yer alması gerektiğini ifade etti.

AB YASALARININ TEMEL ALINMASI: AB yasalarının temel alınarak Türkiye’nin demokratik açılım yapması gerektiğini belirten Özel, bu durumun Türkiye’ye yatırım çekme ve ekonomik olarak ilerleme sağlayacağını söyledi. Ayrıca Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefini belirlemesi gerektiğini vurguladı.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Ankara’da kafa kafaya facia: 4 kişi öldü

Ankara-Niğde Otoyolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir