TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye’nin sahip olduğu itibar, yeni dönemde bizim şifrelerimiz olacak

“Küresel Sistem Arayışı ve Türkiye” Konferansı İstanbul’da Gerçekleştirildi

İstanbul’da düzenlenen “Küresel Sistem Arayışı ve Türkiye” konferansında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, dünya genelinde yaşanan kitlesel göç hareketleri, çevre sorunları, savaşlar ve iç çatışmalar gibi sorunlara dikkat çekerek, tüm kıtaların gerilimlerle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, mevcut sistemin artık işlevsiz hale geldiğini ve çok kutuplu küresel sisteme geçişin kaçınılmaz olduğunu belirtti, Türkiye’nin bu sistemin önemli bir parçası olacağını dile getirdi.

“Türkiye, Uluslararası Alanda Önemli Bir Rol Oynayacak”

Kurtulmuş, yeni küresel sistemin şekillenmesinin hangi mücadelelere sahne olacağının tahmin edilebildiğini belirterek, çok kutupluluğun Amerika, Rusya, Çin, Avrupa Birliği gibi merkezlerin dışında yeni bölgelerin etkisinin artacağını ifade etti. Türkiye’nin bu yeni süreçte önemli bir rol oynayacağını vurgulayan Kurtulmuş, ülkenin kültürel yapısı, stratejik konumu ve uluslararası alanda gördüğü saygınlık ile büyük bir öneme sahip olacağını belirtti.

“Türkiye’nin Tavırları Yeni Dönemde Önemli Olacak”

Kurtulmuş, Türkiye’nin politikaları, bürokrasisi ve uluslararası alandaki faaliyetlerinin ülkeyi dünya genelinde tanınır hale getirdiğini söyledi. Özellikle kriz zamanlarında Türkiye’nin sergilediği tutumun yol gösterici olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin itibarının uluslararası alanda önemli olduğunu ifade etti.

Örnek olarak, Japonya Temsilciler Meclisi’nin Türkiye heyetini ayağa kalkarak alkışlaması ve Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizindeki tutumu gibi örnekler veren Kurtulmuş, Türkiye’nin yeni dünya düzeninde kritik bir rol oynayacağını vurguladı.

“Dünya Sistemi Değişmeye Başladı”

Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştirerek, adil ve yenilikçi bir sistem ihtiyacı olduğunu belirtti. Son bir buçuk yıldır devam eden Gazze’deki soykırımın dünya sisteminin çarklarını tersine döndürdüğünü ifade eden Kurtulmuş, mevcut sistemin insan hakları, ülke egemenliği ve bağımsızlık gibi temel ilkeleri göz ardı ettiğini ve Birleşmiş Milletler sözleşmelerine aykırı davrandığını belirtti.

Konferansa TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, akademisyenler, bazı STK temsilcileri ve öğrenciler de katıldı.

Related Posts

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Ankara’da kafa kafaya facia: 4 kişi öldü

Ankara-Niğde Otoyolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.