Trabzon’da heyelan: 6 kişi kurtarıldı

Trabzon’da Mahsur Kalan 6 Kişi İtfaiye Ekiplerince Kurtarıldı

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Aydınlıkevler Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucu 4 katlı bir apartmanın girişi kapanarak içeride mahsur kalan 3’ü çocuk 6 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olayın ardından apartmanda yaşayanlar, kendi imkanlarıyla dışarı çıkamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine polis, AFAD, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, mahsur kalan Melek Yılmaz ve çocukları Nisa, Meryem ve Miray Yılmaz ile Yılmaz ailesine ait Muhittin ve Emine Canım’ı, ikinci katındaki dairelerinin balkonuna uzattıkları merdivenle kurtardı.

BÜYÜK KORKU İÇİNDEYAŞANANLAR

Mahsur kalanlardan Emine Canım, olay esnasında büyük bir korku yaşadıklarını belirterek, “Mutfakta yemek hazırlıyorduk, birden büyük bir gürültü geldi ve hemen mutfaktan çıktım” dedi.

Olay anında eşinin de mutfakta olduğunu söyleyen Canım, içeri giren toprak ve taşların masayı kırması sonucu eşinin sıkıştığını ifade etti. Eşini kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Canım, evdeki eşyaların da zarar gördüğünü belirtti. AFAD ve belediye ekipleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca heyelan anı, binanın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

 

Related Posts

Güneydoğu Gazisi Hüseyin Özlük’ün anlattıkları stüdyodakileri ağlattı

Güneydoğu Gazisi Hüseyin Özlük, Sözcü TV’de ‘Başkent Kulisleri’ programında terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararını değerlendirdi. Özlük, yaşadığı ve tanık olduğu olayları anlattı.

İmamoğlu’ndan öğrencilere: Az kaldı, gidiyorlar, bu onların son şımarıklıkları

Ekrem İmamoğlu tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için mesaj paylaştı.

“Saraysız başkan” son yolculuğuna uğurlandı! Binlerce kişi gözyaşlarına boğuldu

13 Mayıs’ya hayata veda eden Uruguay’ın eski Devlet Başkanı Jose Mujica, bugün son yolculuğuna uğurlandı. “Saraysız Başkan” olarak tanınan Mujica için başkent Montevideo’da bulunan Yasama Sarayı’nda düzenlenen devlet törenine, Devlet Başkanı Yamandu …

AKP’li Azmi Ekinci’den ‘Demirtaş’ çıkışı: ‘Hala suçlu muamelesi yapmak doğru olmaz’

AKP milletvekili Azmi Ekinci “Selahattin Demirtaş hangi suçlardan ceza aldı, bugünkü oluşan konjonktürde o günkü şartlar ortadan kalktığı için Selahattin Demirtaş’a hala suçlu muamelesini yapmak doğru olmaz. Kaldı ki kendisi de sürecin başından sonuna kadar destek oldu ve bunu defalarca açıkladı” dedi.

ABD’li New York Times, Trump ile Suriye lideri Colani görüşmesini “Trump Suriye’yi yöneten militian ile görüştü” şeklinde yorumladı

ABD’li New York Times, Trump ile Suriye lideri Colani görüşmesini “Trump Suriye’yi yöneten militian ile görüştü” şeklinde yorumladı

‘İngilizlerin Afganistan’da sivilleri öldürmesi, uluslararası düzenin çöpe atıldığını gösteriyor’

Meksikalı tarihçi Javier Gamez Chavez, İngiliz elit birliklerinde görevli askerlerin Afganistan’da sivillere ve çocuklara karşı işlediği muhtemel savaş suçlarına dair yeni kanıtların, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan uluslararası hukuk düzeninin yıkıldığını gösterdiğini belirtti.