Trump’ın destekçilerinden Musk’a ‘sansür’ suçlaması

Elon Musk’ın H-1B Vizelerine Destek Verme Tartışmaları

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasından sonra Vivek Ramaswamy ile iş insanı Elon Musk’ı Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) görevine getireceği söylentileri, Trump destekçilerinin ciddi tartışmalarına yol açtı. Musk’ın H-1B vizelerine verdiği destek, bazı eleştirmenler tarafından sansür olarak yorumlandı.

Özellikle Silikon Vadisi girişimcilerinden Sriram Krishnan’ın Trump’ın yapay zeka politika danışmanı olarak atanacağının duyurulmasının ardından, Krishnan’ın ABD’deki yeşil kart sınırlamalarının kaldırılması gerektiğini savunması büyük tartışmalara neden oldu. Trump’a destek veren muhafazakar sosyal medya figürü Laura Loomer, Krishnan’ı göreve aday gösterilmesini ‘endişe verici’ olarak tanımladı. Ramaswamy ve Musk da yaptıkları paylaşımlarda, H-1B vizelerinin ABD’nin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu vurguladılar ve Amerikan kültürünün bilim ve mühendislik kariyerlerini teşvik etmediğini belirttiler.

Doğrulama Rozetleri Kayboldu

Axios’un haberine göre, Musk’ın ABD’de yetenekli mühendislerin çok az olduğunu söylemesi ve en iyi yeteneklerin işe alınması gerektiğini söylemesi eleştirilere neden oldu. Eleştirenler, bu yorumlarının ardından X’te sansüre uğradıklarını iddia ettiler. Laura Loomer, Gavin Wax ve Owen Shroyer gibi isimler, H-1B vizelerine yönelik eleştirileri sonrasında X platformunda doğrulama rozetlerinin kaybolduğunu belirttiler.

Musk veya X platformu, söz konusu tartışmalarla ilgili resmi bir açıklama yapmamıştır.

AB ile Musk Arasındaki Sansür Tartışması

Elon Musk, geçmişte Avrupa Birliği’nin konuşmaları sansürlememesi karşılığında ceza almayı kabul etmediğini iddia etmiş, bu iddialar AB tarafından yalanlanmıştı. AB Komisyonu’nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Musk’ın iddialarını yalanlayarak herhangi bir gizli anlaşmanın olmadığını belirtmişti.

AB Komisyonu, X platformuna yönelik bir soruşturmanın sonucunda şirketin Dijital Hizmetler Yasası’nı ihlal ettiği yönünde ön bulgular bulunduğunu açıklamıştı. X platformuna yüzde 6’ya varan para cezaları ve düzeltici önlemler uygulanabileceği bildirilmişti.

Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda AB Komisyonu’nun yasadışı bir gizli anlaşma teklif ettiğini iddia etmiş ve X’in bu teklifi kabul etmediğini belirtmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Tülay Hatimoğulları, aynı gafı tekrar yaptı: ‘Sayın Abdullah Bahçeli…’

DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den bahsederken yine ‘Abdullah Bahçeli’ dedi. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

İsrail, 2 Fransız heyetinin ülkeye girişine izin vermedi: Paris’ten Tel Aviv’e tepki

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail Büyükelçiliği’nin ülkeyi ziyaret etmek isteyen iki heyete izin vermemesine tepki gösterdi.

Gazze’de son durum: Can kaybı 52 bin 365’e yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında can kaybı 52 bin 365’e yükseldi.

Samsun’da heyelan: Baba ve iki çocuğu hayatını kaybetti

Samsun’da meydana gelen heyelanda bir akaryakıt istasyonunun üzerine kaya düştü. İstasyonun araç yıkama bölümünde bulunan bir aile göçük altında kaldı. Anne göçük altından yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Baba ve iki çocuğu hayatını kaybetti.

Akaryakıt istasyonunda aracın üstüne kaya düştü: 2’si çocuk 3 kişi enkaz altında

Samsun’da meydana gelen heyelanda bir akaryakıt istasyonunun üzerine kaya düştü. Faciada 1 kişi yaralanırken enkaz altında kalan 2’si çocuk 3 kişiyi kurtarma çalışması sürüyor.

Diyarbakır’da refüje çarpan araç takla attı

Diyarbakır’da refüje çarpıp takla atan otomobil, otobüs durağına 10 metre kala durdu. Araçta sıkışan sürücü itfaiye tarafından çıkarılıp, hastaneye kaldırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir