Türkan Elçi: Demokratik hakkımız, emeğimiz gasbedildiyse toplumsal barışı nasıl tesis edeceğiz?

CHP Milletvekili Türkan Elçi: Demokrasimiz Gasbedildi, Toplumsal Barış Nasıl Sağlanacak?

İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Esenyurt’taki demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, demokrasinin varlığına inanmanın zor olduğunu belirtti. Elçi, demokratik hakların gasbedilmesi durumunda toplumsal barışın nasıl sağlanacağı sorusunu sordu ve bu duruma inanmanın zor olduğunu ifade etti.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasının ardından CHP’li vatandaşların başlattığı nöbet devam ediyor. Bugünkü nöbete katılan CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Özer ile cezaevinde görüşmüş ve ona destek olduğunu belirtmiştir.

Elçi, “Esenyurt’ta biz büyük bir emekle başkanımızı seçmiştik. Ancak seçim sonrasında kayyum atanması büyük bir haksızlıktır. Bizler olarak bu haksızlığı her zaman dile getireceğiz. Eğer seçme ve seçilme haklarımız gasbediliyorsa, demokrasinin varlığına nasıl inanabiliriz? Her zaman bu soruyu soracağız ve demokrasinin varlığını sorgulamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


Komşular Rahatsız Olacak Derken, Opera Yarışmasında Birinci Olan Güneş Uluçay

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Erdoğan “Varım” Dedi, Özel’den Tepki Geldi: Yeniden Seçilme Gücü Varmış Gibi Gösterip Kaçak Dövüşmesin

İslam Memiş, “2025’te Müthiş Yarış Olacak” Dedi: Bitcoin mi, Altın mı?

TIKLAYIN – İrfan Can Kahveci 3 Yıl Daha Fenerbahçe’de!

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Türk Kahvesi İçen Cassandra, 2028 Falında Neleri Gördü?

TIKLAYIN – 2.8 Milyar TL’lik Tartışma: Icardi ve Wanda Nara’nın Boşanma Davası Krize Dönüşebilir

TIKLAYIN – SGK Uzmanları Tahminlerini Açıkladı: Emeklilere Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

Related Posts

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Ankara’da kafa kafaya facia: 4 kişi öldü

Ankara-Niğde Otoyolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir