Türkan Şoray’dan tutuklu gençlere destek: ‘Demokratik bir ülke vazgeçilmezimizdir’

Şoray, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz, onların özgürlüğü hepimizin sorumluluğu” mesajı verdi.

“BİR ANNEYİM, BU ÜZÜNTÜYÜ YAŞIYORUM”

Şoray, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Sevgi emektir. Tıpkı gençlerimizi dinlemek, onları anlamak, onların gelecek kaygılarına çözüm bulabilmek gibi… Ancak birbirimizi anlayarak, severek ve empati kurarak güzel günlere ulaşabiliriz. Halen gençlerimiz tutuklu. Ben bir anneyim ve bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Gençlerimiz niye tutuklu? Demokratik haklarını kullanmak isteyen gençlerin, bayramı demir parmaklıklar arkasında geçirmeleri, hepimizin en büyük yarası olmalıdır. Onlar bizim çocuklarımız, gözbebeklerimiz, ülkemizin geleceğidir. Atatürk bu vatanı onlara emanet etmiştir. Gençlerimiz bir an önce özgürlüklerine kavuşmalıdır.”

“SANATÇI SORGULAR, ELEŞTİRİR, AYNA TUTAR”

Sanat camiasından da ses getiren açıklamasında Şoray, tutuklu sanatçılar için de şu sözleri kaydetti:

“Bir sanatçı olarak, genç meslektaşlarımı çok iyi anlıyorum. Sanatçı soru sorar… sorgular… Her şeyi eleştirmek ve daha iyisini istemek onların doğasında var. Ülkelerini aydınlık bir geleceğe taşımak için sorumluluk alırlar, topluma ayna tutarlar. Sanat ve sanatçı susturulmamalıdır.”

“TEK VATAN, TEK MİLLET, TEK YÜREK”

Şoray, paylaşımını şu sözlerle tamamladı:

“Hepimiz aynı şeyi istiyoruz aslında. Daha güzel, daha yaşanılası bir vatan. İşte bunun için düşünce ve ifade özgürlüğü olmazsa olmazımız olmalıdır. Demokratik bir ülke bizim vazgeçilmezimizdir. Hepimiz bir bütünün parçası olduğumuzu, tek vatanımız olduğunu unutmamalıyız. Biz birbirini seven, koruyan, kul hakkı yemeyen, hoşgörülü, yaralarımızı saran insanlarız… Şimdi bunu hatırlamanın tam zamanı…”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili soruşturmalar kapsamında Ekrem İmamoğlu ve 51 kişinin tutuklandığı, protesto eylemlerinde ise çoğunluğu üniversiteli en az 301 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşılmıştı. Tutuklanan gençlerin bir kısmının kötü muamele gördüğü iddiaları da gündeme gelmişti.

Türkan Şoray’ın bu çağrısı, sosyal medyada geniş yankı buldu. Sanatçının samimi ve duygusal üslubu, özellikle gençlerin aileleri tarafından takdirle karşılandı.

Related Posts

Bir yenidoğan vakası daha: ‘Bebeğimi 14 gün boşu boşuna beklettiler’

Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde bebeklerin ölümüyle ilgili dava devam ederken bu olaya benzer yeni bir şikayette daha bulunuldu. Erdal Açar, bebeğinin 2019 yılında dosyada ismi geçen bir hastanede boşu boşuna 14 gün tutulduğunu ve bundan dolayı engelli hale geldiğini savundu. Bakanlık ve savcılığa başvuran Açar bebekle ilgili inceleme başlatıldı.

Bir devrin sonu: Trafik ışıkları değişti

Almanya’nın Schleswig bölgesinde, turistlerin ilgisini çekmek için trafik ışıklarında değişiklik yapıldı. Haithabu Viking Müzesi çevresindeki yollarda devreye giren temalı trafik lambaları, sosyal medyada büyük ilgi görerek beğeni topladı.

Suriye’nin istikrarı bölgeye güven verir

Türkiye ve ABD’den ortak açıklama: Türkiye ve ABD, istikrarlı, kendisiyle ve komşu coğrafyasıyla barışık bir Suriye vizyonunu paylaşmaktadır. Washington’da düzenlenen Suriye Çalışma Grubu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, ‘Terör örgütlerine barınak sağlamayan, istikrarlı ve birliğini haiz Suriye, bölgesel güvenlik ve refahı destekleyecektir” denildi.

Biz süreci bilmiyoruz onlar çoktan açıldı

İktidar, yeni açılımın ne anlama geldiğini vatandaşa da milletvekillerine de anlatmadı Ama PKK uzantıları Suriye’nin kuzeyini Apo posteriyle donatıp kutlamaya başladı.

Rusya: Ukrayna’da ilk önce ateşkesin sağlanmasına yönelik yaklaşıma karşıyız

Rusya: Ukrayna’da ilk önce ateşkesin sağlanmasına yönelik yaklaşıma karşıyız

İsrail güçleri Türk diplomatın da bulunduğu heyete ateş açtı

İsrail ordusu, aralarında Türkiye, İngiltere, Kanada, Fransa, Çin, Rusya ve Avrupa Birliği’nden diplomatların bulunduğu heyetin Batı Şeria’nın Cenin kentindeki mülteci kampına ziyareti sırasında havaya ateş açtı. Cenin Mülteci Kampı’nın girişinde …