Türkiye günlerce onu konuştu: Sevimli gorilin adı belli oldu

Türkiye Gündemine Oturan Yavru Gorilin İsmi Belli Oldu!

Türkiye’de büyük yankı uyandıran olayın ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı toplumun katılımıyla İstanbul Havalimanı’nda koruma altına alınan yavru goril için isim seçimi yapmıştı. Yapılan anket sonucunda, ‘Üzüm’, ‘Kömür’, ‘Misket’ ve ‘Zeytin’ isimleri öne çıkmıştı ve sonuçlar merakla bekleniyordu. Anket sonuçlarına göre, Zeytin ismi yüzde 30,6 oy alarak birinci oldu ve yavru gorile artık “Zeytin” ismi verilecek.

Kurtarılan Yavru Goril Rehabilitasyon Sürecinden Geçiyor

22 Aralık’ta İstanbul Havalimanı’nda ele geçirilen ve koruma altına alınan Nijerya çıkışlı yavru goril, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından rehabilitasyon ve bakım sürecine alındı. Nesli tehlike altında olan bu sevimli canlının durumu ise gün geçtikçe iyileşiyor. Gözlem altında tutulan goril, uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor ve gereken tüm bakım sağlanıyor.

Toplumun Katılımıyla Belirlenen İsim: Zeytin

Tarım ve Orman Bakanlığı, yavru goril için yapılan isim önerileri anketi sonucunda toplumun tercihi sayesinde yavru gorile “Zeytin” isminin verildiğini duyurdu. Binlerce isim önerisi arasından belirlenen en çok tercih edilen isim için Bakanlık teşekkürlerini iletti ve artık sevimli gorile “Zeytin” ismiyle hitap edileceğini belirtti.

Related Posts

Samsun’da iki ilçeye uyuşturucu operasyonu: 6 kişi gözaltına alındı

Samsun’un Havza ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şahıs gözaltına alındı.

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Entrikaların gölgesindeki seçim: Skandal üstüne skandal yaşandı | Bu kez bir de rekor kırılacak

Katolik Hristiyanların yeni ruhani lideri kim olacak? Bu soru bugün başlayan konklavla cevabını bulacak ama akıllarda bir soru daha var: Yine geçmişteki gibi bir skandal yaşanır mı? Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ancak tarihteki skandalların gölgesinin bu seçimin üzerine bile düştüğünü söylemek yanlış olmaz.

Ankara’da kafa kafaya facia: 4 kişi öldü

Ankara-Niğde Otoyolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

ABD ile Husiler anlaştı

Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi, ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir