Ümit Özdağ’dan Sezai Temelli hakkında suç duyurusu

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, avukatlarının DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli hakkında, avukatlarım bu hafta içinde ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunacaklar. DEM’li Sezai Temelli, katıldığı bir televizyon programında beni ırkçılıkla suçlayarak cezaevinde kalmam gerektiğini savunmuş” ifadelerine yer verdi.

Özdağ’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde:

“DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli hakkında, avukatlarım bu hafta içinde ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunacaklar. DEM’li Sezai Temelli, katıldığı bir televizyon programında beni ırkçılıkla suçlayarak cezaevinde kalmam gerektiğini savunmuş.

Ümit Özdağ, ‘Edirne’den Hakkâri’ye hepimiz Türk milletinin evlatlarıyız. Kürtler, Zazalar Türk milletinin ayrılmaz bir parçasıdır’ dediğinde ırkçı oluyor; Ahlat’a 15 Ahıska Türkü aile yerleştirildiğinde ‘Ahlat’ın etnik dokusunu bozmayın’ diyen Sezai Temelli demokrat oluyor, öyle mi?

Sezai Temelli’nin, Ümit Özdağ’ın cezaevinde kalmaya devam etmesi yönündeki çağrısının sadece kişisel bir talep olmadığını, bu talebin DEM’in ve diğer partilere sızmış DEM zihniyetindekilerin ortak arzusu olduğunu belirtti. Sezai Temelli ve arkadaşlarının daima Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı duracağına inandığını ifade eden Özdağ, ‘ancak nerede olursa olsun, her zaman Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında yer alacağım’ dedi.

TEMELLİ NE DEMİŞTİ?

Sezai Temelli, TELE1’de katıldığı bir televizyon programında şunları dile getirmişti:

“Dünyanın her yerinde ırkçılık suçtur. Ümit Özdağ açık bir şekilde ırkçılık yapmıştır. Halkı birbirine karşı ırkçı duygularla kışkırtmıştır. Bu nedenle içerideyse, içeride kalmalıdır. Çünkü ırkçılık tolere edilemez. Eğer içerideyse sadece ırkçılıktan dolayı değilse tabii ki serbest bırakılmalıdır. Ancak ırkçılığın artık suç olduğunu bu ülkenin anlaması gerekiyor.”

Daha sonra yanlış anlaşıldığını belirterek sözlerine devam eden Temelli, “Geçen hafta Ümit Özdağ ile ilgili benzer bir durumla karşı karşıya kaldık. Cümlenin yanlış anlaşılması sonucunda sanki ‘siyasi tutsaklıklar konusundaki yaklaşımlarımız farklı’ gibi bir algı oluştu… Hayır. Böyle bir şey asla söz konusu değil” şeklinde konuşmuştu.

Related Posts

Mustafa Sarıgül çağrı yaptı: ‘Tüm önlemler alınmalı!’

CHP’li Mustafa Sarıgül, Erzincan İliç’teki Çöpler maden sahasına ilişkin, “İliç’te üretimin yeniden başlaması için çevre ve insan sağlığına dair tüm önlemler alınmalı. Kapalı liç yönteminin yüzde 99 oranında güvenli olduğu belirtiliyor. Tüm tedbirler sağlandıktan sonra üretim artsın ve emekçinin hakkı verilsin” dedi.

Netanyahu, Trump’ı tehdit etti: ‘Saldırıya başlar, tüm planları bozarız’

Netanyahu, İran’ın nükleer programını durdurmak için tek yolun askeri müdahale olduğunu savunuyor. Trump ise müzakereye zaman tanımak istiyor. NYT’ye göre, İsrail, ABD’yi saldırıya ikna etmeye çalışırken taraflar arasında tansiyon giderek yükseliyor.

2020’de yakalanmıştı: İran Mossad ajanını idam etti

İran yargısından yapılan açıklamada Pedram Matani isimli şüphelinin Mossad için casusluk yaptığı ve Avrupa’dan Mossad adına Bitcoin ve avro cinsinden para aldığının tespit edildiği. Ajanlıkla suçlanan Matani’nin idam edildiği duyuruldu. Buna göre …

Kafesi soyulan patron hırsızın kim olduğunu öğrenince şoke oldu

Adana’nın Seyhan ilçesinde, bir kafeden 8 bin 700 lira çalan eski çalışan Gurbet A. (26), polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

Kulis: Erdoğan’ın yeni anayasa ekibi belli oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdim” açıklamasının ardından, ekipte yer alacak isimler kulislere sızdı. Ekibe Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlık edecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rus mevkidaşıyla basın açıklaması yaptı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moskova temaslarında Ukrayna-Rusya savaşına dair müzakere sürecini gündeme taşıdı. Lavrov, İstanbul’daki görüşmeleri istikrarın ortak tezahürü olarak nitelendirdi.