Yol haritası çizildi

4. Tarım Orman Şurası Sonuç Bildirgesi Kamuoyuna Duyuruldu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 4. Tarım Orman Şurası, 28-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. 1997, 2004 ve 2019 yıllarında gerçekleştirilen önceki şuralardan farklı olarak bu yılki etkinliğe Bakan İbrahim Yumaklı’nın katılımı ve “Türkiye Yüzyılı Bereketin Yüzyılı” teması damgasını vurdu.

Tarım Orman Şuraları, sektöre yön vermek amacıyla düzenleniyor. Eylül 2024’te başlayan ve 30-31 Ocak 2025’te bir hazırlık çalıştayı düzenlenen bu yılki Şura’ya 1597 üye kayıt yaptırdı. Katılımcılar arasında 87 farklı üniversiteden 288 akademisyen, 234 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 417 oda, birlik ve kooperatif temsilcisi, 205 özel sektör temsilcisi ve 687 uzman kamu personeli bulunmaktaydı. Şura grupları çerçevesinde toplamda 148 çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi ve “perşembe toplantıları”na 700’ün üzerinde kişi katıldı.

Şura kapsamında 16 farklı çalışma grubu oluşturuldu. Bu gruplar, “bitkisel üretim”, “destekler ve politikaların geleceği”, “gıda güvencesi, güvenliği ve israfla mücadele”, “hayvansal üretim”, “iklim değişikliğine uyum”, “kırsal kalkınma, kırsalda yaşamın geleceği ve istihdam”, “su ürünleri üretimi”, ve “tarımda dijitalleşme, veri tabanlı tarım ve teknolojik gelişim” gibi başlıklar altında faaliyet gösterdi.

371 Hedef Belirlendi

Çalışma gruplarında, kamu kurumları, çiftçiler, üretici birlikleri, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, uluslararası kuruluşlar ve özel sektör temsilcileri gibi çeşitli kesimlerden temsilciler yer aldı. Şura’nın sonunda belirlenen hedeflere ulaşmak için 371 hedef ve 2.678 strateji belirlendi. Bu hedef ve stratejiler, Şura üyeleri tarafından oylamaya sunuldu ve karara bağlandı. Sonuç bildirgesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Kırsal Kalkınma Ön Planda

Belirlenen yol haritası doğrultusunda tarımsal üretimin geleceği planlanacak, tarımsal politikalar etkin bir şekilde yönetilecek, gıda güvencesi ve güvenliği sağlanacak ve gıda israfı engellenecek. Ayrıca, sürdürülebilir kırsal kalkınma hedeflerine ulaşılacak, çiftçilerin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi desteklenecek, ormancılık, tarımsal sulama ve su kaynakları korunarak etkin bir şekilde yönetilecek.

Related Posts

Türkiye’nin mobilya devi satışa çıkarıldı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), önemli bir satışı açıkladı. Türkiye’nin mobilya devlerinden İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve “Akfel Gaz Grubu Hisseleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü” TMSF tarafından satışa çıkardı. Söz …

Motorine zam geldi mi?

İran-İsrail gerilimi ile dalgalanan petrol fiyatları akaryakıta da tabelayı etkiledi. Geçtiğimiz gece benzin fiyatına 2 lira 63 kuruş, motorin fiyatına ise 4 lira 03 kuruş indirim gelmiş ardından da motorine yeniden zam geldi ve yine 50 TL’nin …

Baykar, Piaggio Aerospace’i resmen satın aldı

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Baykar’ın İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’i satın alma sürecinin tamamlandığını duyurdu. Bayraktar, “İtalya’nın 140 yıllık havacılık devi Piaggio Aerospace …

Bakan Bolat: Mal ve hizmet ihracatında yıl sonu hedefi 390 milyar dolar

Bakan Bolat: Mal ve hizmet ihracatında yıl sonu hedefi 390 milyar dolar

Siirt Üniversitesi rektöründen ‘kamuda tasarruf’ tedbiri: Kırık parke değişimine 193 bin 500 TL!

Siirt Üniversitesi’nde rektörlük döneminde yapılan yüksek maliyetli bakım-onarım harcamaları ve tartışmalı ihale süreçleri gündeme geldi. Üniversite yönetiminin açıklama yapmaması eleştirilirken, benzer sorunlar Munzur Üniversitesi’nde de yaşanıyor. Akademik kadroda alan dışı görevlendirmeler tepki çekiyor.

Mercedes en pahalı modelini geri çağırıyor: Sorunun nedeni tuhaf!

Bir araba yaklaşık 2,3 milyon avroya mal olduğunda, sahibinin mükemmellik beklemesi doğaldır. Ya da en azından alev almamasını. ..Ancak Mercedes-AMG One’da olan tam olarak budur , aşırı Formula 1 tabanlı bir hiper otomobil ve şu anda potansiyel bir …