Zayıflık algısına yenik düşmeyin

Sosyal Medyanın Beden Algısı Üzerindeki Etkileri

Gençler arasında yaygınlaşan yeme bozuklukları, sosyal medyanın idealize edilmiş bedenler ve zayıflık algısıyla olan ilişkisiyle dikkat çekiyor. Bu durum, gençlerin kendi vücutlarını olumsuz şekilde değerlendirmelerine ve sağlıksız yeme davranışlarına yönlendirmelerine neden olabiliyor. İstanbul Küçükçekmece’de hizmet veren Kemalpaşa Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görev yapan Psikolog Fatma Eyüpoğlu, sosyal medyanın yeme bozukluklarına etkisine dikkat çekiyor.

Gençler Arasında Yükselişte

Psikolog Fatma Eyüpoğlu, gençler arasında artan yeme bozukluklarının sosyal medyanın etkisiyle ilişkili olduğunu belirtiyor. “Idealize edilen vücut algısı, gençleri etkileyerek sağlıksız yeme davranışlarına itebiliyor” diyen Eyüpoğlu, bu durumun anoreksiya nervoza veya bulimiya nervoza gibi bozukluklara yol açabileceğini ifade ediyor.

Aile Desteği Çok Önemli

Eyüpoğlu, yeme bozukluklarının ortaya çıkmasında olumsuz duygularla baş etme yolları aramak ve sosyal medyanın etkisinin olduğunu vurguluyor. Sağlıksız beslenme alışkanlıklarının bozukluklara yol açabileceğini belirten Eyüpoğlu, tedavi sürecinde erken teşhisin ve aile desteğinin önemini vurguluyor. “Ailelerin şefkatli ve anlayışlı olması büyük önem taşıyor” diyen Eyüpoğlu, hastalığın erken fark edilerek tedavi sürecine başlanmasının önemini vurguluyor.

Güven İlişkisi Şart

  • Diyetisyen Gamze Çeliker, yeme bozukluklarının tedavisinde danışanla güven ilişkisinin önemini vurguluyor. Kısıtlayıcı diyetlerin gençlerde ve psikolojik açıdan hassas bireylerde yeme bozukluğunu tetikleyebileceğini belirten Çeliker, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Multidisipliner ekip ve doğru yaklaşımlarla iyileşmenin mümkün olduğunu belirten Çeliker, yeme bozukluğuyla mücadele edenlere destek olunması gerektiğini ifade ediyor.

Related Posts

Evinizde yaptığınız o hata çocuklarınızı tehlikeye sokuyor!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Hatice Karadaş, sigara dumanına maruz kalan çocuklarda bademcik ve geniz eti büyümesi riskine dikkat çekti. Pasif içicilik, çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Adet kanamalarınız uzun sürüyorsa dikkat: Hastalığın ilk işareti olabilir

Adet kanamalarınız normalden uzun sürüyorsa bu durumu hafife almayın. Kadınların yüzde 10 ila 24’ünü etkileyen rahim polipleri, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, sorunun çoğu zaman adet düzensizliği, ara kanama ve özellikle yoğun adet kanamalarıyla kendini gösterebileceğine işaret etti.

Ağrı’da solunum rahatsızlığı yaşayan bebek ambulans helikopterle Bitlis’e nakledildi

Ağrı’da doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan bebek, ambulans helikopterle Bitlis’e sevk edildi.

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

15 yıllık diyaliz tedavisi organ nakliyle sona erdi

15 yıllık diyaliz tedavisi organ nakliyle sona erdi