Balıkesir’de Ani Soğuk Hava Dalgası

Balıkesir ve Çevresinde Soğuk Hava Dalgası Etkisini Gösterdi

Balıkesir ve çevresinde günler öncesinden uyarısı yapılan soğuk hava dalgası, 18 Mart akşamı itibarıyla etkisini gösterdi. Bandırma ve Erdek ilçelerinde şiddetli fırtına ile birlikte soğuk hava giriş yaparken, yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü.

Geçtiğimiz hafta 28 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar, aniden düşerek gündüz saatlerinde 7 dereceye, gece ise 4 dereceye kadar geriledi. Özellikle Erdek Kapıdağ Yarımadası ve Karadağ bölgesinde kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, soğuk hava dalgasının etkisini sürdüreceğini ve sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceğini belirtti. 24 Mart’a kadar devam etmesi beklenen soğuk hava nedeniyle zirai don riski bulunurken, vatandaşların ve çiftçilerin tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından gelen ani soğuk hava dalgası, halk arasında sıkça kullanılan “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” sözünü bir kez daha doğruladı. Bandırma ve Erdek’te yaşayanlar, mart ayında gelen bu ani kış sürprizini şaşınlıkla karşılarken, soğuk havanın birkaç gün daha etkili olacağı belirtiliyor. – BALIKESİR

Related Posts

İSKİ kaçak inşaatlara son uyarıyı yaptı

İSKİ’nin, Sazlıbosna’da içme suyu havzasındaki kaçak konutlar için verdiği süre doluyor. Yıkım kararının şantiyelere asılmasıyla birlikte çalışmalar yavaşladı.

Düğün konvoyu yolu kesti: Ambulans şoförü “İnsan hayatına mahal oluyorsunuz şuan yolu açar mısınız?” diyerek isyan etti

Ankara’da ambulansa yol vermeyen düğün konvoyundaki sürücülere ceza kesilirken, o anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İngiliz medyasından dikkat çeken analiz: Erdoğan, Türkiye’yi yeniden dünyanın merkezine yerleştiriyor

ABD’nin küresel liderlikten çekildiği bir dönemde Avrupa, güvenlikte Türkiye’ye daha fazla ihtiyaç duyuyor. İngiliz The Telegraph’ta yer alan analizde de Avrupa’nın Türkiye’ye duyduğu ihtiyaç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu güç dengesine yer verildi. Analizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde hem askeri hem diplomatik gücüyle öne çıkan Türkiye, yeniden dünyanın merkezine yerleştiğine vurgu yapıldı. Öte yandan analizde Türkiye’nin, Avrupa’nın güvenliği için vazgeçilmez hale geldiğine de dikkat çekildi.

Uzmanlar Çin’in ‘ölüm anahtarını’ keşfetti: Pekin reddeti, ancak hiçbir planda yok!

Olası bir dünya savaşı senaryosunda Çin’in Batı’nın enerji altyapısını çökertme kapasitesine sahip olabileceği öne sürüldü. Çin menşeli güç dönüştürücülerde plan dışı iletişim cihazları bulunduğu iddiası, enerji sistemlerine sızma ihtimalini gündeme getirdi. ABD ve İngiltere’de yetkililer alarma geçerken, Pekin suçlamaları reddetti.

Trump’tan Gazze açıklaması: Önümüzdeki ay boyunca çok iyi şeylerin olacağını düşünüyorum

Trump’tan Gazze açıklaması: Önümüzdeki ay boyunca çok iyi şeylerin olacağını düşünüyorum

İki saatte 100 Filistinliyi katletti

ABD Başkanı Trump’ın ateşkes çabalarını sabote etmek isteyen İsrail son birkaç gündür Gazze’ye bomba yağdırıyor. Gece yarısı Beyt Lahiya, Cibaliya, Tel ez-Zater ve Tel es-Sultan bölgelerine yapılan saldırılarda 2 saat içinde 100 Filistinli katledildi. Son 4 günde öldürülen Filistinli sayısı ise 400’e ulaştı.